Què em pot aportar un podòleg esportiu com a esportista?

Què em pot aportar un podòleg esportiu com a esportista?

 

La podologia esportiva és la branca de la podologia que estudia i explora l’esportista d’una forma integral. Valorant i explorant-lo  de cap a peus, amb especial atenció en les extremitats inferiors.

¿Què em pot aportar un podòleg esportiu?

  • Més rendiment esportiu

La majoria d’esportistes pateixen descompensacions corporals, ja sigui per un component genètic, derivat per un gest esportiu o per una mala postura corporal.

Un estudi biomecànic ens ajuda a detectar totes aquests desequilibris d’alineació per tal de poder reequilibrar aquestes forces mitjançant ortesis plantars (plantilles), altres tractaments pedològics, o una derivació a altres professionals, com podria ser un fisioterapeuta o un preparador físic.

El fet de millorar el reequilibri postural ens farà ser més eficients en els gestos esportius, com per exemple en el córrer.

  • Prevenció i tractament de lesions

De la mateixa manera que em comentat que reequilibrant les descompensacions corporals i les forces podem millorar el rendiment esportiu, també podrem tractar i prevenir lesions.

Qualsevol desalineació, sumada a un volum d’entrenament, pot provocar l’aparició de sobrecàrregues que poden desencadenar en una lesió. Eliminant el mecanisme de lesió (origen de la lesió) podem tractar y prevenir-la.

 

Idoia Pascalet Plaja

Nº col·legiada 838 17 1711
Podòloga esportiva i professora en el Màster de Podologia esportiva,

per la Universitat de Barcelona.

Futurmèdic

Ctra. de Girona 88

Sant Feliu de Guíxols

+34 972 327 415

www.futurmedic.com

recepcio@futurmedic.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.