Salut Bucal ¿Genives sanes, cor sa?

Salut Bucal ¿Genives sanes, cor sa?

 

Així com la llengua i les dents, les genives són una de les parts del nostre cos a la qual tradicionalment se li ha prestat menys atenció durant la vida. Però ara ja se sap que el seu estat de salut és una part fonamental de la bona salut en general.
“Persones amb malaltia periodontal són més propenses a patir de malalties cardíaques”
Ja se sap que, a mesura que avancen els anys, el cos pateix modificacions. En aquest vaivé d’hormones i etapes biològiques, les genives són un blanc fàcil per a les malalties: són més susceptibles a la inflamació i, per tant, s’eleva el risc de patir patologies bucals. Per evitar la gingivitis, la periodontitis i la posterior pèrdua de dents, el millor és actuar amb prevenció.
No obstant això, aquesta fibromucosa, formada per un teixit dens, cobreix els processos alveolars de la boca i envolta les dents té una importància que va molt més enllà de la salut bucal, i el seu aspecte pot revelar problemes que no només afecten la boca.

Estudis clínics realitzats arreu del món han demostrat que les persones amb malaltia periodontal moderada o avançada són més propenses a patir de malalties cardíaques que aquelles amb genives saludables.
De manera inversa, la bona o mala salut de les genives ens ofereix indicis sobre la salut en general, oferint senyals d’advertència sobre altres estats clínics, com ara diabetis o malalties cardíaques.

Lucia Zamora
Higienista dental

 

Informació extreta a :

https://vidayestilo.terra.com.ar/salud/salud-bucal/encias-sanas-corazon-sano,edaae2a0eca546adf4f01f5c704d376fpdvmqlx4.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.