Una revisió de 350 estudis descarta efectes nocius de les radiofreqüències sobre la salut

 

Un comitè d’experts desmunta, entre altres suposades patologies, l”al·lèrgia’ al wifi o els problemes causats per l’exposició a les radiofreqüències emeses per les antenes.

“Podem estar tranquils”, resumeix el metge epidemiòleg, Francisco Vargas, director científic del CCARS. Les noves evidències publicades en el seu document indiquen que no hi ha efectes adversos per a la salut derivats de l’exposició a les radiofreqüències emeses per les antenes de telefonia mòbil o de transmissió de ràdio i televisió. Tampoc preocupen els sistemes sense fils (wifi) ni els escàners dels aeroports.

“Tots els estudis i sistemes de vigilància dels nivells d’exposició que s’utilitzen al nostre país i a Europa confirmen, de manera reiterada, que estan centenars o milers de vegades per sota dels recomanats per la UE, l’OMS, la Comissió Internacional de Protecció contra la Radiació No ionitzant (ICNIRP) i la legislació estatal”, conclou l’informe.

“Els nivells d’exposició de la població a les radiofreqüències dels dispositius Wi-Fi, que estan ben estudiats en condicions realistes de funcionament, són molt inferiors als recomanats per les agències i comitès científics”, afegeix l’estudi. “Les noves evidències publicades confirmen que no hi ha efectes adversos per a la salut derivats de l’exposició a les radiofreqüències emeses per les antenes de telefonia mòbil, transmissió de ràdio i televisió i sistemes sense fils (Wi-Fi) utilitzats en el treball, l’escola o la llar”, recalca l’informe, de gairebé 200 pàgines.

Més informació de l’article a:

http://elpais.com/elpais/2017/04/04/ciencia/1491316608_893772.html?id_externo_rsoc=FB_CC

info@qnecta.cat
http://www.qnecta.cat

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.