El govern de Sant Feliu retira la taxa per als negocis que tanquen

Segons Informa El Punt Avui El govern de Sant Feliu de Guíxols (CiU-PSC) va aprovar ahir definitivament les ordenances fiscals per a aquest exercici, i en va excloure la nova taxa de 155 euros que havien plantejat inicialment per als titulars dels negocis que cessin la seva activitat.

El portaveu de TSF, Carles Motas, va preguntar ahir irònicament si calia “enfonsar encara més qui ja tenia dificultats” i va exigir el retorn dels diners als quatre contribuents que han abonat el tribut durant els tres primers mesos de l’any. La regidora d’Hisenda, Dolors Ligero, va atribuir la inclusió de l’ordenança a un error de coordinació entre el departament d’Urbanisme, que havia rebut l’encàrrec de calcular la despesa burocràtica del tràmit per al consistori, i la de Rendes, que quan va rebre el dictamen el va incloure com a taxa. També va admetre que no se’n van adonar fins fa pocs dies, i que al ple de l’octubre cap grup de l’oposició l’havia criticat.

La volen reformular

El portaveu del govern, el socialista Pere Albó, no va descartar tornar a incloure el tribut, tot i que reformulat per a casos concrets, com ara entitats financeres que tanquin oficines, firmes que deslocalitzin llocs de treball o privats que donin de baixa societats d’inversió, però “mai per acabar d’esprémer empresaris o comerciants amb dificultats”.D’altra banda, en el ple d’ahir al vespre van prendre possessió els dos nous portaveus d’ICV, Joan Prat, i el PP, Óscar Álvarez. El primer relleva el cap de llista ecosocialista, Jesús Fernández, i el segon posa fi a un any d’absència de representació dels populars per la renúncia d’Ángeles Sánchez i les traves que la secretaria municipal havia posat a la “incompatibilitat” del número 2, Francesc Igualador, amb el càrrec pel fet d’exercir com a Policia Local a Palafrugell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.