ICV-EUiA IMPULSA LA RENDA GARANTIDA

ICV-EUiA IMPULSA LA RENDA GARANTIDA

Segons Informa Radio Sant Feliu Des de el juliol del 2006 hi ha una llei que determina uns ingressos de 664 euros per 12 pagues l’any com a renda mínima a Catalunya. Aquesta xifra es va determinar per complir l’article 24.3 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya perquè tothom tingui uns ingressos econòmics per sobre el llindar de la pobresa.
Aquest principi establert a l’Estatut no es compleix actualment. Per tirar-lo endavant ICV-EUiA , juntament amb sindicats i altres organitzacions està impulsant una recollida de firmes com Iniciativa Legislativa Popular al Parlament de Catalunya. Se’n necessiten 50.000 i diumenge passat els vianants de la Rambla Vidal van tenir l’oportunitat de fer-ho a la carpa que va muntar ICV-EUiA, que l’ha fet rodar des de Roses a Sant Feliu de Guixols, poble a poble per recollir firmes i fer difusió d’aquesta iniciativa.
A la Renda Garantida de Ciutadania hi tenen dret totes les persones majors de 18 anys i els menors emancipats que visquin legalment a Catalunya amb una residència continuada mínima de 12 mesos i que tinguin uns ingressos mensuals inferiors a 664 euros per 12 pagues. És el dret a cobrar la quantitat que sumada als ingressos que tinguin per qualsevol raó s’arribi a la quantitat esmentada. La persona que cobri aquesta renda te algunes obligacions, entre elles no pot rebutjar una oferta de treball adequada a les seves capacitats.
Aquesta renda s’ha de finançar a càrrec dels pressupostos de la Generalitat i no està condicionat a les seves disponibilitats.
La proposta va ser acollida molt favorablement pels vianants guixolencs i pels forasters que estaven de visita a la nostra ciutat. A la tarda la carpa es va traslladar a Platja d’Aro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.