Castell-Platja d’Aro i s’Agaró quedarà demà sense taxis tot el dia

Castell-Platja d’Aro i s’Agaró quedarà demà sense taxis tot el dia

Segons Informa El Punt Avui Els taxistes de Castell- Platja d’Aro i s’Agaró estan en peu de guerra contra l’intrusisme laboral, una vella queixa que els ha fet protestar cada any i que aquest any els ha fet decidir a plantar-se. L’anunci de la vaga es va fer ja fa algunes setmanes i ara, la mateixa setmana de la primera de les dues convocatòries, s’ha confirmat, això sí, rebaixant l’aturada a un sol dia, tot i que inicialment havien anunciat mobilització per demà i també divendres.

El vicepresident de l’Agrupació de Taxistes Autònoms, Fran Gálvez, va explicar que la rebaixa a un sol dia tenia a veure amb el desgast dels associats a causa de la pèrdua de feina. “Amb un sol dia, de moment, ja farem entendre de què ens queixem. Ara no ens podem permetre més”, va manifestar. L’associació que dóna suport a la convocatòria agrupa disset dels dinou taxis legalitzats per actuar al municipi, cosa que fa preveure una aturada gairebé absoluta per demà, dijous. Fonts de l’agrupació convocant, que presideix Valerio Romero, asseguren que ja van fer saber a l’Ajuntament, fa algunes setmanes, la seva voluntat de convocar la vaga, però que ningú no s’ha posat en contacte amb ells. Els taxistes es queixen fonamentalment que hi ha hotels que noliegen furgonetes per desplaçar els seus clients fins a l’aeroport suplantant les atribucions que els corresponen a ells com a posseïdors de llicència per actuar a tot el municipi.

“Volem que l’Ajuntament, la Generalitat i la policia s’impliquin més per resoldre aquest problema, i si la llei no és l’adequada, que es canviï”, afirmava Gálvez, que, d’altra banda, feia notar que no tots els hotels tenen la mateixa actitud amb tots els taxistes. “Hi ha de tot. N’hi ha dos especialment que respecten el nostre treball, i per això volem fer-ho saber: són l’hotel apartament Ciutat de Palol i el Xaloc. I sense comissions, eh!”, remarcava.

A banda de la queixa per les furgonetes que envaeixen les seves atribucions, els taxistes de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró protesten també pels taxis de pobles veïns que, segons asseguren, vénen a buscar clients al seu municipi. Per això, precisament, una de les mesures que volen imposar demà és la vigilància a totes les entrades del municipi.

“No volem que vinguin a fer negoci aprofitant la vaga. Per això, ens posarem a les entrades del municipi per impedir que ho intentin”, deia ahir Fran Gálvez. Entre les formes de protesta previstes per demà hi ha marxes lentes pel municipi anunciant amb megafonia les raons de la seva protesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.