La música i el menjar que van crear els Estats Units

La música i el menjar que van crear els Estats Units

Segons Informa El Punt Avui Sota el títol genèric Lírica Culinària, el xef Enric Herce ha organitzat al restaurant Rosa dels Vents de l’hotel Sallés Cala del Pi de Platja d’Aro diverses trobades ben argumentades entre la cuina i la música. Des dels seus fogons, Herce ha dialogat en diferents moments amb la música de Rossini, les sonoritats mediterrànies sintetitzades en la veu de Mirna Vilasís o el cabaret de la Belle Époque. En cada cas, el cuiner de Rosa dels Vents ha investigat per crear plats directament relacionats amb la part musical de cada vetllada.

Herce assegura, però, que allà on va néixer el concepte de la seva Lírica Culinària és als Estats Units, un país que l’apassiona, entre altres aspectes, per la seva música i per la seva gastronomia, que són dues claus fonamentals per entendre com s’ha creat i s’ha cohesionat un país que es va convertir en terra promesa per a emigrants de totes les races, cultures i religions.

Tots els dimecres del mes de juliol té lloc a Rosa dels Vents una nova edició de Lírica Culinària, amb un títol inequívoc: Això és Amèrica! D’una banda, Herce ha preparat un menú força ampli –sis primers, sis segons, sis postres–, a partir de receptes que ha demanat directament a l’Institut d’Estudis Nord-americans. Hi ha, per exemple, els pastissets de cranc de Maryland, el peix espasa a l’estil negre Cajun i el cobbler de préssecs a l’estil de Texas, per fer-se una petita idea.

I després, és clar, hi ha la música: cada dimecres, un grup de jazz, gospel o rock’n’roll, genuïnes músiques afroamericanes. Dimecres passat hi va actuar el trio Jazz’t Sing, format per la cantant Teresa Noguera, el teclista David Poblete i el contrabaixista Davit Bayés. En un lloc tan privilegiat com la terrassa de l’hotel Cala del Pi, sopant de cares o d’esquenes al mar en un imponent capvespre mediterrani, la música de Jazz’t Sing va arribar al públic com una delicada brisa sonora. Aires francesos (Les feuilles mortes), brasilers (Dindi) i sobretot nord-americans: Fly me to the moon, My funny Valentine, The days of wine and roses, Cry me a river, Summertime o Route 66, la que somia travessar Herce amb la seva Harley.

Aquesta nit, la Lírica Culinària més americana tornarà a Rosa dels Vents amb Just Friends Trio, un grup de jazz i blues format per Xavi Torrent (saxo), Jesús Torrent (guitarra) i Pere Coma (contrabaix). La cita és a les nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.