Les ADF previndran focs amb càmeres a les Gavarres

Les ADF previndran focs amb càmeres a les Gavarres

Segons Informa El Punt Avui Les agrupacions de defensa forestal (ADF) de la federació Gavarres-Baix Empordà i Gironès van inaugurar ahir les seves instal·lacions permanents de Santa Cristina d’Aro, on han instal·lat el punt de control del sistema de videovigilància forestal amb càmeres accionades a distància.

El nou sistema permetrà substituir les tradicionals torres de guaita i “alliberar els voluntaris per treballar sobre el terreny”, segons va remarcar el seu artífex i també coordinador de la federació, Gaspar Segués. D’entrada, ja funcionen un parell d’equips a Romanyà de la Selva i dalt del puig Cargol, entre Palamós i Calonge. I n’estan previstes dues més al Montgrí i el nord del massís de l’Ardenya, tot i que no se’n descarten en altres punts estratègics.

Les càmeres ofereixen imatges d’alta resolució i permeten augmentar-les fins a 15 cops, més que els binocles més potents. Disposen també d’un sistema de visió amb infraroigs, que permetrà fer-les servir de nit, i el senyal (a través de Wi-Fi) també és accessible per als cossos de Bombers i Agents Rurals.

El coordinador de Medi Ambient de la Diputació, Martí Pujals, va destacar la tasca preventiva de les ADF de les Gavarres i el fet que vagin “un pas endavant” amb la nova tecnologia, que ara facilitarà l’observació dels possibles focus d’incendis quan es rebi un avís i hi accelerarà l’enviament d’efectius.

Pel que fa a la seu nova, el president de la federació, Melcior Soler, va agrair que després de 10 anys d’existència l’ADF Gavarres Marítima pugui disposar d’un local on centralitzar vehicles, maquinària i voluntaris. L’espai l’ha cedit l’Ajuntament de Santa Cristina i ha estat condicionat per la mateixa ADF, que la compartirà amb la nova unitat local de Protecció Civil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.