Platja d´Aro cedeix l´escola Els Estanys als musulmans per resar

Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro cedirà a la comunitat musulmana local un espai a l’escola Els Estanys de Platja d’Aro perquè durant aquest estiu hi puguin practicar les oracions de l’època del Ramadà. Aprofitant que els fidels musulmans ja utilitizaran aquestes instal·lacions per al rés, l’Ajuntament i la comunitat també estan valorant si ho estenen als divendres del període estival ja que en l’oració dels migdies dels divendres tenen una gran assistència de persones, de manera que el local que tenen a les Galeries Eurocenter se’ls queda petit. El regidor d’Entitats Municipals, Albert López (CiU), ha volgut deixar clar que la cessió d’aquest espai és única i exclusivament per al període estival ja que no entorpeixen el curs escolar.

La comunitat musulmana havia demanat la cessió d’una sala annexa al Palau d’Esports i Congressos per a l’oració del divendres al migdia ja que el local que utilitzen com a centre de culte se’ls queda petit. Aquesta petició, però, va ser rebutjada per l’Ajuntament atès que és un espai que es destina a esdeveniments esportius, a més que no hi ha disponibilitat horària, ha concretat López.

En tot cas, es va posar sobre la taula la possibilitat de l’escola Els Estanys. L’any passat, ha explicat el regidor, la comunitat musulmana ja va utilitzar aquest espai a l’estiu durant l’època del Ramadà. Segons ha comentat López, no hi va haver cap problema i la comunitat va complir amb les exigències que li havia plantejat l’Ajuntament. Amb aquesta situació, i aprofitant que el Ramadà també és a l’estiu, l’Ajuntament va posar sobre la taula que la cessió de l’escola per a la comunitat durant aquest període s’ampliï als divendres de l’estiu, de manera que no es produeixi la congestió de fidels al local de l’Eurocenter. En tot cas, s’ha d’acabar de tancar l’acord. López, però, reconeix que quan s’acabi l’estiu el problema del rés dels divendres al migdia pot reaparèixer, a no ser que la comunitat musulmana trobi un local més ampli, tasca en la qual treballen.

La regidora d’ERC, a l’oposició, Estel Rodríguez, ha manifestat que, a més de la comunitat musulmana, representants de l’Església Pentacostal també han sol·licitat poder utilitzar el Palau d’Esports i Congressos els dijous. Rodríguez considera que no s’haurien de cedir espais municipals com aquests a les confessions religioses ja que tenen un altre ús i l’administració és laica i no pot afavorir cap confessió religiosa. López ha manifestat que tampoc se cedirà al Palau a aquesta confessió: “No cedirem un lloc fix per resar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.