L’ACA reactiva l’obra del tram del Ridaura a Castell d’Aro

L’ACA reactiva l’obra del tram del Ridaura a Castell d’Aro

Segons Informa El Punt Avui L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha reprès les obres de la quarta i última fase d’endegament de la llera del riu Ridaura, al seu pas per Castell-Platja d’Aro. Els treballs, amb un pressupost de 4,7 milions d’euros, afecten al segment comprès entre la depuradora de Castell d’Aro i el límit amb el terme municipal de Santa Cristina, i han tingut fins a tres aturades, per les dificultats econòmiques de l’ens i els problemes de liquiditat de l’empresa adjudicatària.

El projecte d’endegament del riu es va iniciar l’any 2007, per mirar de posar fi a les inundacions provocades per aiguats torrencials, i els més de 3.000 metres d’actuació havien de quedar enllestits ja fa anys. L’última previsió de l’ACA és que les obres, que estan executades en un 90%, s’acabin durant el tercer trimestre d’aquest any, a principis de tardor.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Pep Solé, confia que aquesta represa sigui la definitiva i que vagi acompanyada d’accions com el desbrossament de canyes i vegetació que han crescut a la llera.

Queixes pel pas de 4×4 per la llera

Al marge de les obres, que financen l’ACA i el consistori –aquest últim, al 25%–, el Grup de Natura Sterna s’ha queixat aquesta setmana de les destrosses provocades recentment per conductors de vehicles tot terreny que “fan servir la llera com a circuit de 4×4”.

El grup ambientalista, especialitzat en l’estudi i l’observació d’aus a la Vall d’Aro, havia instal·lat, amb el suport dels agents rurals, un seguit de rètols per senyalitzar els punts on havien detectat
nius de corriol petit, una espècie que aprofita el període estival per nidificar entre la vegetació de les zones humides. Però hi ha conductors que n’han fet cas omís i han malmès algun niu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.