Giraut troba “injusta” l’ordre de clausura dels tres bars de Platja d’Aro

Giraut troba “injusta” l’ordre de clausura dels tres bars de Platja d’Aro

Segons Informa El Punt Avui L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, va qualificar ahir de “políticament injusta” la controvertida ordre de clausura de tres bars musicals del municipi, en compliment d’una sentència del 2008 que tant l’Ajuntament com els propietaris dels establiments asseguren que ja van complir al 2009.

El tancament es manté, tot i que el consistori encara espera que la resolució d’aclariments que han demanat a la jutgessa es materialitzi aquest matí i aixequi l’ordre o estableixi un termini per a la reobertura. Alguns treballadors dels establiments van demanar ahir a la nit a l’alcalde una solució a un conflicte que els propietaris dels negocis veuen cada cop més abocada al procés d’apel·lació.

Tant la defensa dels locals com el govern municipal van demanar a la magistrada que aclarís la seva interlocutòria del passat dia 6, en què no reconeixia les llicències que el consistori va atorgar després de millores en la insonorització. Giraut va enviar dilluns un altre escrit al jutjat reiterant la disponibilitat de tota la documentació que avala que els tres locals precintats –Gib’s, Little Gib’s i 900– compleixen la normativa. L’advocat dels establiments, Joaquim Boadas de Quintana, va demanar a la magistrada que explicités quants dies havien d’estar tancats –cap llei no ho estableix– per considerar la sentència executada. Com que sostenen que els establiments tenen tots els tràmits burocràtics en regla, també li preguntaven quins documents diu que són necessaris per poder reprendre l’activitat.

La via de l’apel·lació

Si la titular del jutjat manté la clausura o no resol el recurs d’aclariment, el consistori i els establiments interposaran avui un recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJC), a més d’una mesura cautelaríssima que suspengui el tancament pels greuges que està provocant als empresaris i a la quarantena de treballadors dels tres establiments.

A banda dels moviments per reobrir les activitats, Boadas no descarta emprendre un altre procediment per reclamar a l’administració de justícia una indemnització pels danys i perjudicis econòmics del tancament en temporada d’estiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.