Rescat a la Via Ferrada

Rescat a la Via Ferrada

Segons Informa Radio Sant Feliu Espectacular desplegament dels serveis d’emergències per tal de procedir al rescat d’un usuari de la Via Ferrada de Sant Feliu el dissabte a la tarda, on es van trobar dos helicòpters, atès que l’horari coincidia amb una evacuació per infart a la zona de Vilartagues.
Segons les nostres fonts, una parella es va acostar fins la Cala del Molí des d’on, l’home, va cobrir una part del recorregut mentre la seva parella ho contemplava des de l’entorn. En un moment determinat sembla ser que l’home va patir una contracció muscular en un braç mentre estava penjat del cable d’acer inoxidable provocant que quedés bloquejat en el seu recorregut i evitant el pas de la resta de  practicants.
La noia, que contemplava impotent la situació des de la distància, va trucar al 112 i es va activar immediatament un espectacular protocol de salvament que va mobilitzar als Bombers de la Generalitat, membres del GRAE (Grup d’Operacions Especials) del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques), del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), Mossos d’Esquadra i Policia Local al qual es varen incorporar alguns regidors.
Finalment, fou evacuat de la via sa i estalvi i tot va quedar en una incidència provocada per un problema físic de l’usuari.
La regidora d’esports, Magda Lupiáñez, recordava ahir a la nostra emissora que, tal i com ja havien comentat el dia de la posada en funcionament de l’equipament, és important estar preparat i en forma per practicar-hi, així com anar equipat amb botes, casc i arnés de subjecció per evitar accidents i situacions compromeses.
D’altra banda, cal dir que l’èxit en la seva reobertura ha estat evident amb la promoció que s’està fent des de les entitats, fòrums d’Internet, revistes i mitjans especialitzats que han acollit amb satisfacció la posada en funcionament que ja han empès a més de 800 persones a travessar la via en només nou dies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.