Amb les maletes a punt per anar a triomfar a Alemanya

Amb les maletes a punt per anar a triomfar a Alemanya
Segons Informa Tribuna Ganxona Setze ganxons podran estudiar i treballar a Alemanya durant els propers tres anys gràcies a una iniciativa de l´Ajuntament de Sant Feliu, que coopera amb la ciutat agermanada de Mindelheim.

Un total de 16 joves ganxons, d´entre 18 i 25 anys viatgen la setmana que ve a Alemanya, concretament a la ciutat agermanada de Mindelheim, per seguir els estudis de formació professional en aquesta ciutat. Mindelheim està al sud del país, a una hora de Munic i prop de Suïssa, Àustria i Liechtenstein.L´Ajuntament va arribar a un acord amb Mindelheim per tal que un grup de joves tingués l´oportunitat d´estudiar i treballar a
Alemanya i ara fa pocs mesos es va signar l´acord entre l´alcalde ganxó, Joan Alfons Albó, i el regidor de la ciutat alemanya Roland Ahne.

Durant tres anys, els joves aniran a cursar una formació professional orientada especialment al mercat laboral (els joves reben una ajuda mensual de 818 euros mensuals durant els tres anys, provinent de les empreses, ja que la major part del temps lectiu el passen treballant). L´acord entre els dos ajuntaments permet que els joves tinguin, d´entrada, una residència on podran tenir garantit l´allotjament i el menjar.

Des del Consistori guixolenc s´ha contractat una professora d´alemany per tal que els joves facin cada dia obligatòriament un curs intensiu de quatre hores diàries, amb nombrosos examens, controls, així com documents àudiovisuals de suport. Avui divendres, 31 de maig, finalitzen les classes. Ahir vaig comprovar en directe, com un alumne més, com han evolucionat en tant poc temps aquests joves amb la llengua alemanya i com alguns, a part d´una més que acceptable dicció, ja saben la cançó oficial de l´Oktoberfest de Munic i algunes de les millors cançons de la cantant alemanya Nena, que es va fer famosa els anys 80 amb el 99 Luftballoons.

Dimecres vinent aquests joves marxen a una entrevista de treball amb els empresaris-formadors de Mindelheim i seguidament començaran un nou curs més avançat de l´idioma, però en aquest cas a Alemanya mateix.

Els joves van poder escollir en tres branques fonamentals: construcció, cuina/restaurant o recepció d´hotel.

La iniciativa prové del contacte de l´Oficina d´Agermanaments i hi han intervingut de forma transversal les diferents àrees municipals d´Educació, Joventut, Agermanaments i Guíxols Desenvolupament. Els seus responsables acompanyaran els joves durant l´entrevista de feina a Mindelheim durant els tres dies que aquestes tindran lloc  la setmana vinent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.