El col·lectiu Edu Marxa, a tota màquina

El col·lectiu Edu Marxa, a tota màquina

Segons Informa Tribuna Ganxona El passat 28 de maig la plataforma Edu Marxa, formada per la comunitat educativa de Sant Feliu de Guíxols, va organitzar una xerrada-debat sobre la LOMCE (Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa) al Centre Excursionista Montclar. En el mateix acte, la plataforma va anunciar l’organització d’una botifarrada-xoriçada festiva que tindrà lloc la darrera setmana de juny a la nostra ciutat, per acomiadar el curs escolar “amb solidaritat i alegria”.

Almudena González, de la Federació d’Ensenyament de CCOO i de la plataforma Gironina de docents, va descriure la llei del ministre Wert com “segregadora, elitista, privatitzadora, antidemocràtica, adoctrinadora, espanyolista i anticatalana”.
Óscar Simón, membre d’Edu Marxa i de l’Assemblea de Personal Interí i Substitut ha ressaltat els paral•lelismes de la LOMCE amb la LEC (Llei Catalana d’Educació) i que “la Sra. consellera Irene Rigau  i el Sr. ministre Wert tenen el mateix model educatiu al cap, això sí, amb diferents idiomes”. També va parlar de l’agressió als drets laborals i a la democràcia als centres que  suposa el nou Decret de Plantilles.
La quarantena de persones que van participar a la xerrada  van mostrar un rebuig majoritari a la LOMCE i als aspectes neoliberals de la LEC i la seva predisposició a participar en properes mobilitzacions com la concentració que tindrà lloc a Girona i altres ciutats el proper 30 de maig contra el projecte del Decret de Plantilles, la manifestació de l’1 de juny per uns pressupostos socials i contra la Troika i la jornada lúdico-reivindicativa organitzada pel diumenge 9 de juny per la comunitat educativa de Blanes, col•lectiu  amb qui Edu Marxa manté una molt bona relació.
El col•lectiu Edu Marxa valora molt positivament la xerrada, i vol agrair a l´Almudena González i a l´Óscar Simón la seva disponibilitat, així com a l´Àlex per la sonorització i al Centre Excursionista Montclar per la cessió de l’espai.
Edu Marxa ha deixat clar que seguirà lluitant per una educació pública, de qualitat, en català, democràtica, inclusiva i compromesa amb la transformació social des del bressol a la universitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.