Els taxistes de Platja d’Aro, tips de la competència deslleial

Els taxistes de Platja d’Aro, tips de la competència deslleial

Segons Informa El Punt Avui El sector del taxi està en peu de guerra per l’intrusisme i fa un pas endavant. Si bé a principi de mes erenls taxistes de Figueres els que denunciaven que companys d’altres poblacions de la comarca recollien clients a la capital, pràctica que tenen vedada, ahir era l’Agrupació de Taxistes Autònoms de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró que es decidia a passar a l’acció. Els taxistes de la població baixempordanesa convocaran una vaga de servei per als dies 25 i 26 de juliol i 16 i 17 d’agost en protesta per la proliferació exponencial de serveis particulars i d’empreses turístiques de la zona que envaeixen les seves atribucions i, segons el seu parer, els fan competència deslleial. Els taxistes platjarencs ja van mostrar el seu malestar el juny de l’any passat, però ara ja no poden més i han dit prou. “La situació ens porta a un extrem d’asfíxia que ens condueix a la ruïna”, exposa el president de l’Agrupació de Taxistes Autònoms de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, Valerio Romero.

Durant els quatre dies de vaga els taxistes que la secundin suspendran el servei i faran rondes per “controlar” que no hi hagi taxistes d’altres zones i particulars que es puguin aprofitar de la falta de servei i actuïn suplantant-los les atribucions zonals. Actualment estan afiliats a l’agrupació que presideix Valerio Romero divuit taxis amb parada i llicència per actuar al municipi de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.

“Nosaltres estem regulats, paguem impostos per fer aquesta feina, fem una inversió molt important per tenir una llicència, paguem els autònoms i tenim targeta de transport per poder treballar en això. No podem tolerar, doncs, que se’ns faci competència de manera deslleial”, es lamentava ahir Romero.

Els taxistes que convoquen la vaga es queixen de diversos intrusismes, sobretot de les furgonetes que desplacen clients des dels establiments fins a l’aeroport de Girona, una pràctica “estesa” –asseguren– que els està “prenent la feina”.

“Cada hotel té la seva furgoneta de transport –afirma Valerio Romero– per als seus clients i s’escuden en el fet que no cobren aquests serveis sinó que els ofereixen com a deferència. Això és una estratègia per evitar que se’ls pugui denunciar per intrusisme. Hi ha, però, moltes maneres de cobrar el servei. Jo t’augmento el preu del pack de l’estada i després et dic que et regalo el desplaçament. Això és una manera d’eludir la normativa. Diuen que és un servei de cortesia.”

La principal demanda de l’agrupació és l’augment de controls que la direcció de Transports de la Generalitat deixa a mans dels Mossos d’Esquadra. El president dels taxistes admet que la presència de mossos d’esquadra que fan controls a l’aeroport ja és efectiva, però reclama que s’estengui a altres zones. A banda de l’intrusisme de les furgonetes dels hotels, Romero esmenta que companys taxistes de poblacions pròximes els prenen els clients al municipi. “El nostre municipi és atractiu per als taxistes de fora perquè l’oci nocturn, per exemple, porta molta gent a Platja d’Aro. Nosaltres, en canvi. no en fem res, d’anar a d’altres municipis. No ens surt a compte.”

El descens del nombre de clients està xifrat en un 40% respecte a anys anteriors i en culpen, en part, el fet que els prenguin clients. “El més increïble ja són les comunitats de veïns que ho encarreguen fins i tot al conserge. Estem indefensos.” Les queixes han sovintejat en els darrers anys. Argumenten la crida a la vaga dient que la pressió se’ls fa insostenible.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.