Santa Cristina reobre l’oficina turística a l’estiu

Segons Informa El Punt Avui L’antiga estació del carrilet a Santa Cristina d’Aro recuperarà, a partir del 31 de maig, les funcions d’oficina de turisme del municipi. El servei es va deixar de prestar a l’edifici l’any passat, per la falta de personal, i es va concentrar a la seu de l’ajuntament, amb l’oficina d’atenció al ciutadà.

Ara el govern municipal ha reorganitzat els torns perquè l’antic equipament ferroviari pugui tornar a funcionar durant tota la temporada estival, fins al 22 de setembre. Malgrat això, l’horari d’atenció al públic només comprèn els matins, de deu a dues, i els dilluns i els dimarts l’estació romandrà tancada, de manera que les consultes s’hauran d’adreçar a l’edifici de l’ajuntament.

Els grups de l’oposició i Associació d’Empresaris Santa Cristina Emprèn (Aesce) havien criticat la supressió del servei, que l’alcalde, Josep Llensa, també havia justificat per la necessitat de fer-hi diverses obres de reforma. En els últims mesos, el PSC, ERC i Emprenedors han continuat reivindicant amb insistència que l’edifici de l’estació era més idoni, pel seu caràcter patrimonial i pel fet que la majoria de visitants que passen pel municipi ho fan a través de la via verda.

Servei demandat a l’estiu

La regidora de Turisme, Eva Claret, s’havia compromès a garantir l’activitat, com a mínim, durant la temporada estival, que aglutina més de la meitat dels milers de consultes que a l’any atén el servei. Claret explica que voldrien mantenir l’oficina oberta tot l’any, però després de la baixa d’una treballadora, l’any passat, s’han trobat que la normativa estatal no permet fer contractacions noves. Una altra de les opcions, en estudi, seria dotar l’estació d’un servei de bar perquè els concessionaris també poguessin informar fora de l’horari d’atenció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.