Bales del club de tir de Platja d’Aro alarmen la brigada

Bales del club de tir de Platja d’Aro alarmen la brigada

Segons Informa El Punt Avui La convivència entre la nau que alberga el Club de Tir Olímpic Platja d’Aro i les instal·lacions annexes del magatzem municipal, base d’operacions de la brigada d’obres i serveis de l’Ajuntament, que havia provocat queixes d’alguns treballadors des del 2008, ha acabat amb una denúncia presentada pels delegats de prevenció de riscos del consistori aquest divendres a Treball.

El soroll de les pràctiques de tir amoïnava alguns operaris, i es va arribar a un acord per mirar de concentrar l’activitat esportiva en horari de tarda, quan a les instal·lacions municipals gairebé no hi ha personal. Malgrat això, en diverses ocasions treballadors expliquen que “s’han sentit bales xiular” fora del recinte i, fins i tot, han detectat tres forats en parets de barracons prefabricats que hi ha dipositats als terrenys del magatzem, just al darrere de la paret posterior de la galeria de tir olímpic.

Tot en ordre, diu el club

El president del club és Peter Kosidlo, el regidor de Seguretat Ciutadana i portaveu del PP a l’Ajuntament. La regidora d’ERC, Estel Rodríguez, va aprofitar el darrer ple ordinari per preguntar per les queixes dels treballadors de la brigada. I Kosidlo va afirmar que les instal·lacions del club de tir són segures: “Puc garantir-ho, perquè cada any passen dos cops les inspeccions de la Guàrdia Civil.”

El regidor només va admetre que les mesures d’insonorització són millorables, però suficients per complir la normativa exigida, i hi va afegir que si els inspectors haguessin trobat alguna deficiència la instal·lació s’hauria clausurat, cosa que fins ara no ha succeït.

Respecte als forats en les parets del barracó, Kosidlo va dir que “un impacte era quadrat, i es podria haver fet amb un punxó”. El regidor de Seguretat Ciutadana va carregar contra un treballador municipal que, va dir, “reclama constantment coses absurdes” perquè, segons l’edil, els suposats impactes estan per sota del nivell de la paret.

En la denúncia presentada a Treball, però, s’adjunten imatges de diversos forats en les teulades de la galeria de tir, on aquest diari ha pogut constatar la presència de restes metàl·liques de bales i, fins i tot, algunes càpsules dels projectils. El document també inclou la fotografia d’un fragment de bala que, presumptament, va anar a parar al teulat de la nau del magatzem de la brigada. Per tot plegat, els treballadors demanen el blindatge efectiu de la nau de tir i la millora de la insonorització.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.