Un got pot delatar els assaltants de Santa Cristina

Un got pot delatar els assaltants de Santa Cristina

Segons Informa El Punt Avui Els tres encaputxats que dilluns a la nit van saquejar la casa d’un matrimoni de jubilats anglesos a la urbanització Golf Costa Brava de Santa Cristina d’Aro i van jugar a la ruleta russa amb la dona van deixar una pista que podria ser valuosa per a la seva identificació. Un dels lladres va beure aigua en un got, on és possible que hi haguessin quedat restes de saliva i, per tant, es confia que a través del seu anàlisi s’aconsegueixin extreure mostres d’ADN. En la denúncia pels fets que les víctimes van presentar als Mossos d’Esquadra, no van poder aportar gaires detalls dels assaltants, que anaven vestits de negre, duien el rostre cobert i portaven guants. “Anaven tan ben tapats que no vam ni veure’ls el color de la pell. Un xerrava perfectament en castellà i els altres dos parlaven entre ells alguna llengua de l’Europa de l’Est que no vaig ser capaç d’identificar”, explicava l’amo, qui s’havia dedicat al món de les assegurances i havia viscut en nou països diferents.

Tal com va avançar ahir aquest diari, l’home va ser abordat al porxo, on havia sortit a fumar una cigarreta. Els individus li van aparèixer d’entre uns arbustos del jardí. El van encanonar amb un revòlver, el van obligar a estirar-se de bocaterrosa, el van lligar de mans i peus i el van arrossegar fins al menjador, on el van deixar a terra durant tota l’estona que van estar regirant el xalet. Calcula que hi van estar una hora i, com a conseqüència de les sacsejades, li van fracturar una costella.

Dins l’habitatge hi havia la seva esposa. Els assaltants se la van emportar a una habitació. La van bufetejar i, fins i tot, van prémer dos cops el gallet d’un revòlver que tenia tres bales al tambor i la resta de forats buits a dos centímetres del cap de la dona, a l’estil de la ruleta russa. “Dues vegades em van posar el revòlver al cap i dues vegades vaig sentir el clic”, recordava la víctima, a qui li van mostrar el tambor del revòlver perquè veiés que hi havia tres bales i que alguna podia ser fatal. Mitjançant aquest macabre sistema, pretenien que els confessés on guardaven la caixa forta, si bé no en tenen.

Segons va relatar ahir l’home a l’ACN, els lladres van arribar a l’extrem d’intentar arrencar l’anell de noces del dit de la dona amb unes alicates. Ella va demanar-los que anessin a la cuina i utilitzessin sabó per treure-li perquè patia que li fessin mal. També van ser maldestres a l’hora de sostreure els diners que l’home duia a sobre. Com que estava de bocaterrosa, un lladre va mirar de treure-li la cartera de la butxaca, però no podia. Es va dirigir a la cuina i va agafar un ganivet, que va usar per tallar-li els pantalons i arrabassar-li. Al final, van marxar amb els objectes de valor que van veure i, en efectiu, es van apropiar una quantitat que no arriba als 500 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.