Les terrasses en zona blava s’estenen per Platja d’Aro

Les terrasses en zona blava s’estenen per Platja d’Aro

Segons Informa El Punt Avui El govern de Castell-Platja d’Aro va tancar ahir l’aprovació definitiva de la nova ordenança d’ocupació de la via pública, que regula la possibilitat de guanyar superfície per a les terrasses amb l’ocupació del vial d’aparcament a l’eix comercial de l’avinguda s’Agaró i en altres punts del terme municipal. El text només va rebre els suports de CiU i el PP, mentre que el PSC, ICV i ERC hi van votar en contra.

La regidora de Via Pública, Dolors Guirado, va destacar la bona acceptació de la mesura, que es va posar a prova l’estiu passat. “Gairebé tots els establiments de l’avinguda han demanat llicència per ocupar el carril d’aparcament”, va explicar, i només en resten tres o quatre per acabar d’instal·lar la tarima abans que comenci la temporada alta.

L’oposició, però, va criticar que el punt arribés al ple per la via d’urgència, ja que el període d’informació pública va acabar aquest dissabte passat i no hi ha hagut temps material per reunir la resta de grups. Els portaveus dels tres grups també van coincidir a qüestionar la “discrecionalitat” del fet que la junta de govern pugui decidir sobre l’annex tècnic, que estableix les mesures mínimes, màximes i les condicions per atorgar les llicències. Per la socialista Dolors Padilla, “genera indefensió jurídica i arbitrarietats”. Pedro Torres (ICV-EUiA) va suggerir que les interpretacions haurien de recaure en els serveis tècnics. I Estel Rodríguez (ERC) hi troba a faltar més detalls en la concreció de mides, amplades mínimes de vorera, barems o, per exemple, l’import de les sancions per incompliment de la normativa. També va exigir més control efectiu a l’hora de detectar infraccions per part d’establiments amb taules que excedeixin els límits.

Impugnació en suspens

L’ecosocialista Pedro Torres també va deixar la porta oberta a impugnar l’aprovació si el controvertit annex no s’incorporava al text de l’ordenança, de manera que per modificar les condicions calgui que el dictamen passi pel ple. Guirado, però, va defensar que en cas de dubtes les llicències d’ocupació requeriran l’informe favorable de l’àrea de Vialitat i de la policia local, en cas que afectin la calçada.

Altres municipis s’hi interessen

Guirado va explicar ahir que altres municipis turístics els han demanat informació per adoptar solucions similars que permetin ampliar superfície de terrasses i, alhora, disposar de més espais a les voreres. El sistema de Platja d’Aro, a més de la tarima i les jardineres metàl·liques de protecció –amb disseny unificat i el logotip identificatiu del municipi–, preveuen que el mobiliari i els tendals s’adeqüin a una estètica harmònica. Entre les mesures proposades per l’ordenança, la regidora va esmentar la que estableix que la terrassa no pot excedir la façana del local, però s’ha tolerat en casos en què els locals contigus pertanyin al mateix propietari i hi hagi activitats comercials que no requereixin ocupar la vorera. La nova configuració de l’avinguda s’Agaró ha fet traslladar alguns passos de vianants. Guirado espera que, a més de descongestionar les voreres, l’increment de taules afavoreixi la creació de més llocs de treball aquest estiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.