El TJSC anul·la que es pugui fer un hotel al Golf d´Aro de Santa Cristina

Segons Informa Diari De Girona El POUM de Santa Cristina d’Aro ha rebut un nou revés judicial, el segon des que es va conèixer a finals d’abril que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’anul·lava per un creixement urbanístic superior al 30% que li marca el Pla director territorial de l’Empordà. El segon pronunciament judicial que posa en entredit el pla urbanístic de Santa Cristina fa referència a un article que permet la construcció d’un hotel de quatre estrelles als terrenys del Golf d’Aro. La secció tercera de la sala del contenciós administratiu del Tribunal anul·la aquest article i, per tant, la possibilitat de fer l’hotel ja que els terrenys on es volia construir són dins l’àmbit del PEIN de les Gavarres i no contemplen aquesta activitat.
L’article que anul·la la sentència (que té data del passat 30 de gener) és el 245 de les normes urbanístiques del POUM de Santa Cristina.

Aquest article permet dins l’àmbit del Golf d’Aro un hotel de quatre estrelles vinculat a la reforma i ampliació de la masia ja existent, “amb una edificabilitat indicativa màxima de 6.000 metres quadrats sobre rasant i una alçada reguladora màxima de 10,50 metres (és a dir, planta baixa més dos pisos)”. També estableix que requerirà un pla especial urbanístic per a la seva autorització i, en aquest pla, es concretarà l’ordenació, la volumetria i l’edificabilitat, entre d’altres.

Pla de les Gavarres

Aquest article va ser recorregut per la societat Sogial 99 SL i la sentència li estima l’argument que aquest article 245 infringeix el Pla especial de delimitació definitiva i de protecció del medi natural i del paisatge de les Gavarres, aprovat pel govern de la Generalitat el 6 de juny de 2006. El pronunciament judicial concreta que l’article 11 d’aquest Pla (el que fa referència a usos, aprofitaments i actuacions compatibles) no contempla en cap cas l’activitat hotelera. De manera que, si es té en compte que aquest Pla i el Pla d’Espais d’Interès Natural tenen caràcter de planejament territorial, aleshores la normativa local els ha de respectar.

El TSJC també estima que reflexar al POUM la possibilitat de fer l’hotel és una mesura “arbitrària” ja que “manca totalment de justificació” la reserva i l’exclusió de l’aplicació del citat pla de protecció del massís de les Gavarres. Un altre motiu per anul·lar l’article 245.

L’alcalde, Josep Llensa, ha manifestat que ni l’Ajuntament ni la Generalitat recorreran la sentència, si bé també ha precisat que l’empresa que gestiona l’activitat del golf ja no està interessada a construir aquest hotel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.