Presentada la campanya del Peix Blau Ganxó

Presentada la campanya del Peix Blau Ganxó

Segons Informa Radio Sant Feliu Dissabte al matí es va fer a la plaça del Mercat de Sant Feliu la presentació de la XXII Campanya del Peix Blau Ganxó que estarà activa des del 18 de maig fins el 16 de juny de 2013 i en la qual hi participen fins a 25 establiments de Sant Feliu de Guíxols, assolint la xifra més alta dels darrers anys d’aquesta iniciativa promocional i gastronòmica de la Ciutat a través de les grans possibilitats que ofereix aquest tipus de peix i la multitud de receptes per a condimentar-lo.
Oferiran menú els establiments: Bahia, Barcarola, Can Nadeu, Can Salvi, La Gaviota, La Pansa, La Taverna del Mar, Marabú, Molí de Vent, Nit i Dia, Nou Casino La Constància i Sant Pol.
Oferiran plats: Can Noguera, Casa Buxó, Nàutic, La Carbonera, La locanda di nonna Flo i Murlà. La Goleta ha creat el còctel “Blue Sky”, La Montserratina el “Bombó de Peix Blau i Ca la Nati el “Pa de Balandre”.
Moltes persones es varen acostar a l’estant on es varen oferir tastets a preus populars mentre el cantautor Sé va interpretar la seva cançó del “Peix Blau Ganxó” i altres marineres del seu repertori per amenitzar la trobada.
El regidor de promoció turística, Juanjo Garcia fou l’encarregat de fer els parlaments de l’acte  acompanyat de Salvador Rovira, com a representant de la Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols i de la representant de Guíxols Desenvolupament, Núria Cherta.
Garcia va lligar l’inici del seu discurs, reculant a l’any 1908 i al bateig de la Costa Brava per Ferran Agulló, assegurant que l’avi de la seva esposa (en Raspetes) estava present en aquesta trobada d’amics amb el periodista i, per tant, considerava que quedava provat que fou a Sant Feliu on es va fer el bateig i no a altres municipis que també defensen la presencia d’Agulló.
Fora d’aquesta aportació familiar, va felicitar i agrair a tots els establiments col·laboradors la seva presència, destacant que, com en el bateig de la Costa Brava, també aquesta campanya s’ha intentat capitalitzar en altres municipis però que on hi ha els professionals genuïns que no es poden igualar per la seva professionalitat, són els de Sant Feliu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.