Sant Feliu de Guíxols reomple la platja amb sorra de Begur

Sant Feliu de Guíxols reomple la platja amb sorra de Begur

Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols reomplirà la platja del poble amb sorra procedent de Sa Riera, a Begur. En total, hi haurà un transvasament de més de 2.000 m3 de sorra d’una platja a l’altra. Els primers camions han començat a endur-se la sorra aquesta tarda i els tècnics calculen que caldran 180 viatges. Els treballs estaran acabats entre dijous i divendres. La platja de Sa Riera és una de les poques del litoral gironí que té excedent de sorra i que cada any va guanyant superfície. Per això, els dos municipis han acordat -amb el permís de Costes- treure sorra de Sa Riera per aprofitar-la per millorar la platja de Sant Feliu. El cost de l’operació és de 25.000 euros, que paga l’ajuntament ganxó.

Els primers camions carregats de sorra procedents de Begur han arribat aquesta tarda a la platja de Sant Feliu de Guíxols. Com per sortir de la platja de Sa Riera s’ha de superar una pendent molt pronunciada, els camions no poden anar massa plens i només van al 60% de la seva capacitat. Segons el regidor de Platges de Sant Feliu de Guíxols, Joaquim Clarà, caldrà fer fins a 180 viatges per transportar tota la sorra.

Les tasques es fan tant de dia com de nit però hi ha més volum de camions a les nits, per no interferir en l’ús habitual de la platja. Així doncs, de dia hi haurà una dotzena de camions fent el trajecte entre els dos municipis del Baix Empordà i, de nit, s’elevarà a 25. Si es manté el ritme previst, tota la sorra estarà a Sant Feliu de Guíxols entre dijous i divendres.

L’operació ha comptat amb el vistiplau de Costes i el cost del transport de la sorra -uns 25.000 euros- el paga l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.