Motonàutica, La Goleta i Crònica ERC

Motonàutica, La Goleta i Crònica ERC

Segons Informa Radio Sant Feliu El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols i la Federació Catalana de Motonàutica organitzaran les primeres proves puntuables per al Campionat de Catalunya de les embarcacions de la categoria PR-550 i per a la Copa Catalana de Clàssics aquest diumenge, 5 de maig, a les instal·lacions nàutiques de Sant Feliu de Guíxols.
En les dues competicions es faran dues proves d’un recorregut de 17 quilòmetres per mànega. En cas d’empat en la categoria PR-550, la victòria se l’endurà l’equip que hagi assolit la velocitat mitjana més alta, mentre que en la categoria de clàssics serà el comitè de regates el que decideixi la fórmula per desempatar en funció de les embarcacions que hi participin.  Els equips de la categoria PR-550 hauran d’estar formats per dos tripulants, un dels quals sempre haurà de navegar en l’embarcació.
L’horari de la competició serà el següent: 10.00 Tancament d’inscripcions i fi de verificacions.10.30 Començament d’entrenaments PR-550. 11.00 Final d’entrenaments PR-550 i inici del de les embarcacions clàssiques. 11.30 Final d’entrenaments i sortida de la primera prova PR-550. 12.00 Sortida de la primera prova Clàssics. 12.30 Sortida de la segona prova PR-550. 13.00 Sortida de la segona prova Clàssics. A les dues del migdia es farà l’entrega de trofeus als tres primers classificats.

Programació La Goleta mes de maig:
3 de Maig / SUEÑO DE CAPRICORNIO (Pop/Rock – Sant Feliu de Guíxols)
4 de Maig / SIN ALMA MOSCA + AN IDEA (Nit Punk des de Perpinyà)
6 de Maig / CHROMB! + SEC (Rock Progressiu – Marsella, França)
9 de Maig / FRAU BLÜCHER & THE DRÜNKEN HORSES (Punk a l’anciene – Brusel.les, Bèlgica)
10 de Maig / TREN DE SOMBRAS (Indie/Rock – Bcn)
11 de Maig / ROCK ON (Rockin’ Covers – Granollers) + THE BAND OLERS (Rock Català – Sabadell)
Tots els concerts gratuïts. Inici a les 23:00h www.barlagoleta.km6.netLa Primavera Republicana
La secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols va organitzar dues activitats per commemorar l’1 de maig: Dia Internacional dels Treballadors.El seu servei de premsa envia la següent crònica:
“El primer acte, dimarts 30 d’abril al Centre Cívic de Vilartagues, va consistir en una taula rodona sobre “EL SINDICALISME AVUI” amb representants d’UGT, CCOO i de l’Intersindical-CSC.
Dolors Bassa, secretària general d’UGT a les Comarques Gironines va manifestar que “Som fills de la revolució industrial, un context on es generava riquesa, generant injustícies socials, el mateix que està passant ara, només generant riquesa per uns quants. La feina dels sindicats és aconseguir la redistribució d’aquesta riquesa”.
D’altra banda per Bartumeu Compte, secretari general de CCOO a les Comarques Gironines “Els sindicats continuen sent una pesa esecial per acabar amb les desigualtats en el treball. Allà on no hi han sindicats, no hi ha política de relacions laborals, hi ha imposicions patronals”.
Finalment Eduard Suárez, membre de l’Intersindical-CSC, va manifestar que “Els sindicats s’han de reinventar. El capitalisme ha fet campanya contra el moviment obrer i contra el sindicalisme amb una intenció clara, abaratir els acomiadaments, intentar retallar els drets i així poder fer el que li sembla, desprestigiant l’única eina que té la gent normal per poder-se defensa, que son els sindicats”.
L’1 de maig, a la Plaça Salvador Espriu es va dur a terme el ja tradicional vermut popular del Dia Internacional dels Treballadors amb les intervencions de Manel Mayor, president d’ERC a la ciutat i de Pere Bosch, diputat d’ERC al Parlament.
Mayor, va destacar “Commemorarem l’1 de maig per reivindicar uns drets que tant ens va costar en aconseguir i que ara ens estan traient amb una reforma laboral que havia de generar mes llocs de treball i fer-nos sortir de la crisi, però només ha servit per beneficiar a les grans empreses i al gran capital”.
Per la seva banda Pere Bosch va destacar la importància de l’estat propi, i de la independència de Catalunya per tal de poder sortir d’aquesta crisi a la qual ens està arrossegant l’Estat Espanyol. Segons Bosch, “Els catalans i les catalanes no podem decidir sobre la nostra política fiscal, que és totalment injusta ja que cada any desapareixen 16 mil milions d’euros que paguem tots i que van a Madrid i no tornen” i va afegir que “no podem separar el debat social del debat nacional”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.