Ordenança per evitar dèficits de cobertura telefònica a Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui El ple de Sant Feliu de Guíxols ha aprovat la nova ordenança reguladora de les antenes de telefonia mòbil, amb la qual pretén posar fi a les zones amb problemes de cobertura, però amb un seguit de criteris més estrictes pel que fa a la instal·lació d’antenes noves i amb un control en temps real dels nivells d’immissions dels camps electromagnètics amb el sistema de monitoratge de radiofreqüència (SMRF) de la Generalitat.

La nova ordenança estableix una separació mínima de 200 metres entre les antenes de telefonia mòbil i insta els diferents operadors a fer un ús conjunt de les diverses instal·lacions, amb l’objectiu d’evitar-ne la proliferació. Les instal·lacions, a més, s’hauran d’adequar a uns paràmetres d’harmonia estètica depenent de les zones on s’emplacin.

Respecte dels edificis o equipaments d’ubicació prioritària, el text diu que hauran d’ésser preferentment de titularitat municipal, i que, si no és possible, podran ocupar-se emplaçaments privats. El consistori, però, aposta preferentment per terrenys, instal·lacions o edificacions d’ús hoteler, comercial o de restauració, o bé en terrenys, instal·lacions o edificacions en què l’ús predominant no sigui el d’habitatge. En darrer terme, però, n’autoritzarà en edificacions d’ús d’habitatge d’alçària singularment elevada i en la resta d’edificacions d’ús d’habitatge.

Les antenes s’ubicaran de manera que, en la mesura del que sigui possible, s’impedeixi la seva visió des de la via pública i no es dificulti el pas per la coberta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.