Els camions i l’esllavissada de l’ermita

Els camions i l’esllavissada de l’ermita

Segons Informa Radio Sant Feliu Recordareu que fa un parell de setmanes varem publicar que amb les pluges s’havia precipitat la caiguda del mur de contenció i de la barana d’una part de l’aparcament de l’ermita de Sant Elm.El fet va generar controvèrsia perquè, de la celeritat de la qual parlava el govern en referència al projecte d’enderroc i de reconstrucció del mur de contenció que arribava hores abans de l’esllavissada, Tots per Sant Feliu denunciava que el seu grup ja va advertir de les esquerdes l’estiu de 2011 en un Ple. Es possible que en el Ple d’aquesta setmana (que s’ha avançat al dimecres) es reactivi la discussió.
L’alcalde  va declarar, a posteriori, que el camí de sota el mur ja portava molts mesos tancat perquè des de l’Associació d’Amics de l’Ermita els varen donar el primer avís atès que ells són els qui més coneixen aquest indret on hi tenen la seva seu i que va ser abans del 2011 i no s’hi va actuar. És per això que s’ha redactat una cronologia del problema sobre la qual el govern sustenta els seus arguments.
A banda de la discussió política, des de l’Ajuntament  es té la seguretat que el nucli del problema el va generar la construcció del xalet afectat atès que, des d’aquest aparcament, accedien a l’obra camions de gran tonatge que exercien una gran pressió en la càrrega i descàrrega de materials, que va afectar a l’estructura del mur i que les fortes pluges vern acabar de rematar tot provocant l’esllavissament.
Per tant, es considera que és la propietat qui se n’ha de fer càrrec dels costos de la reconstrucció de la qual se’n encarregarà l’Ajuntament de forma subsidiària mentre es resol el procediment administratiu.
Les actuacions són similars a les que s’apliquen als propietaris del xalet que hi ha al damunt de la cinglera del passeig del President Irla, la protecció de la qual va tenir un cost de 74.000 euros, i que l’Ajuntament va adjudicar a una empresa especialitzada, de forma subsidiària, després que la propietat rebutges l’ordre d’execució i de presentar unes al·legacions que foren desestimades.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.