Ordenança actualitzada per a les terrasses a Platja d’Aro i mampares en estudi

Ordenança actualitzada per a les terrasses a Platja d’Aro i mampares en estudi

Segons Informa El Punt Avui La nova ordenança que regula l’ocupació de la via pública a Castell-Platja d’Aro es va aprovar dimecres en el ple municipal amb els vots del govern municipal de CiU i el PP. El text actualitza la regulació actual, de l’any 1986, i posa sobre el paper aspectes com ara les llicències per instal·lar terrasses en voreres i la zona d’aparcament de la calçada al davant de cada establiment, però pels grups de l’oposició és massa genèric.

Per la regidora de Règim Interior, Dolors Guirado, les novetats més destacades són el règim sancionador, que fins ara no existia i això dificultava el compliment efectiu de les normes, o l’obligació que les terrasses deixin a les voreres una franja de pas de 3 metres d’amplada per als vianants de l’eix comercial de l’avinguda S’Agaró. També es definiran uns principis estètics comuns per a tot el mobiliari exterior dels establiments –taules, cadires, tendals, estufes o para-sols– per evitar models publicitaris de colors llampants i millorar el paisatge urbà.

Tots aquests aspectes, però, quedaran descrits en un annex a l’ordenança que encara no està tancat, i que els altres grups desconeixien. Pedro Torres (ICV) va plantejar aspectes com ara que es prioritzi l’ús públic de les voreres, fiances per als promotors de terrasses, mesures de seguretat i control, i una assegurança que prevegi les estufes. Estel Rodríguez (ERC) i Josep Maria Bas (PSC) van coincidir que s’ha perdut concreció, i el socialista va qüestionar que sigui la junta de govern qui hagi de decidir com s’aplica l’ordenança, en cada cas, quan hi hagi dubtes. Guirado els va oferir participar en la redacció de l’annex, però el PSC, ICV i ERC hi van votar en contra per la manca d’informació.

La regidora va avançar que en l’annex s’establirà la possibilitat que els establiments amb terrasses obertes tot l’any puguin instal·lar un model unificat de mampares per protegir els clients del fred i la pluja. És una aposta “per incentivar que més locals obrin els 12 mesos i es creïn més llocs de treball”, va explicar Guirado

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.