Divuit detinguts per una estafa de 275.000 euros

Segons Informa El Punt Avui La Policía Nacional ha detingut 39 persones a Barcelona, Girona i Sant Feliu de Guíxols per haver estafat més de 275.000 euros al Servei Públic d’Ocupació Estatal. Als detinguts se’ls imputen també els delictes d’usurpació d’estat civil i falsificació de documents. Amb aquesta àmplia operació a Catalunya, la policia estatal ha desarticulat una xarxa integrada per ciutadans estrangers, de diferents nacionalitats, que es dedicaven a obtenir subsidis per desocupació de forma fraudulenta a través d’una sèrie d’empreses sense que realment existís una activitat laboral.

Les investigacions es van iniciar arran de diverses actuacions dutes a terme per la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Girona. Van detectar l’existència d’una sèrie d’empreses en les quals es produïen continus moviments d’altes i baixes, sense que realment existís cap activitat laboral.

Assegurances laborals

A més, van constatar que aquestes empreses no havien abonat les assegurances socials dels treballadors. La Inspecció de Treball i Seguretat Social de Girona va comunicar aquests fets a la policia espanyola, que va iniciar una investigació. Els agents de la Policía Nacional van poder comprovar que tres empreses havien donat d’alta a la Seguretat Social un gran nombre de treballadors estrangers, i que acumulaven deutes amb la Tresoreria de la Seguretat Social per no haver ingressat les quantitats corresponents de la quota patronal i de la quota obrera que estaven obligades a ingressar. Les empreses elaboraven documentacions falsificades per donar d’alta els treballadors i perquè aquests poguessin demanar prestacions per desocupació, una vegada donats de baixa de l’empresa. La policia ha detingut 39 persones de diferents nacionalitats –33 marroquins, dos hindús, un algerià, un xinès, un argentí i un brasiler–. Vint-i-una d’aquestes detencions s’han fet a Barcelona, disset a Girona i una a Sant Feliu de Guíxols.

Deute acumulat

Segons es va poder determinar amb la investigació efectuada per la policia espanyola, el deute acumulat per les empreses amb la Tresoreria de la Seguretat Social, juntament amb les prestacions i subsidis per desocupació obtinguts de forma fraudulenta pels detinguts, han produït un perjudici a l’administració de 275.475 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.