Obert el procés per optar als 60 horts urbans de Platja d’Aro

Obert el procés per optar als 60 horts urbans de Platja d’Aro

Segons Informa El Punt Avui El període per accedir a un dels 60 nous horts urbans de Castell-Platja d’Aro s’obrirà demà i hi podran optar –fins al dia 22– totes les persones del municipi amb una antiguitat d’empadronament mínima de tres anys, tot i que si en quedessin alguns sense adjudicar s’estudiarien les sol·licituds de veïns més recents. El 70% de les parcel·les s’han reservat per a jubilats i el sorteig es farà el 4 d’abril, al centre cívic Vicenç Bou.

El condicionament d’un terreny de 5.000 m² llogat pel consistori a la zona dels Vinyals –entre l’avinguda de Castell d’Aro i el parc dels Estanys– ha subdividit el solar en parcel·les de 60 m², tot i que n’hi ha quatre de 100 i una altra de 85 que aniran destinades a associacions. Els horts també disposaran d’una caseta per a eines, serveis i s’hauran de conrear mitjançant criteris ecològics. Per això es faran cursos de formació per als futurs usuaris, que es comprometran que la collita de les parcel·les serà per al consum propi i no pas per comerciar-hi.

Si l’experiència té èxit, el municipi podria arribar a triplicar l’àmbit d’horts fins als 15.000 m². El reglament preveu que l’adjudicació sigui per un període de dos anys prorrogables fins a un tercer, amb un preu de 100 euros anuals que, per als jubilats, serà només de 50.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.