El personal de l’escola Pedralta diu que sobrava menjar

Segons Informa El Punt Avui Les monitores del menjador de l’escola pública Pedralta, a Santa Cristina d’Aro, han començat a repartir una carta entre els pares dels alumnes en què defensen, davant les famílies que els retreuen que no servissin les racions senceres, que han “treballat per servir a cada nen o nena la quantitat adequada”. Enmig de la polèmica perquè es demanava un nombre de menús inferior al d’infants que es quedaven a menjar, la carta –signada per nou monitores– aclareix que “és una pràctica estesa”: “En els cursos de manipuladores d’aliments que hem fet al llarg dels anys sempre es recomana demanar un mínim d’un 10% de menús menys a causa de les diferents edats dels usuaris del servei”, sostenen, per evitar llençar “grans quantitats de menjar” pel fet que les racions són per a usuaris grans. Tot i això, segons la nova junta de l’associació de mares i pares (AMPA), s’havien trobat alguns dies en què s’havien demanat fins a 40 racions de menys.

Les monitores argumenten que els diners que es van estalviar en menús revertien en el mateix servei (ludoteca per a germans petits, estris de cuina, un sistema d’osmosi per purificar l’aigua de l’aixeta i un got de llet diari per als infants que en volguessin abans de tornar a classe), i asseguren que mai menjaven dels menús i que hi havia dues monitores més respecte a la ràtio recomanada per custodiar els alumnes de P3 i P4 durant els trasllats.

La incògnita de dilluns

La junta de l’AMPA volia dimitir avui perquè hi havia el compromís que dilluns el servei ja seria gestionat directament pel Consell Comarcal, però ahir fonts de l’ens els van comunicar que el traspàs encara no estava tancat. El conflicte, segons sembla, és la subrogació del monitoratge i la coordinadora d’extraescolars. I pel centre ahir corria el rumor que a partir de la setmana vinent el menjador podria quedar desatès.

Assemblea acalorada aquest vespre al centre

En l’assemblea d’aquest vespre a l’escola, es consumarà la dimissió de la junta pel dèficit del menjador –els ingressos, si es demana un menú per a cada nen, no donen per pagar els sous de la plantilla–. Com que la polèmica ha dividit moltes famílies en dos bàndols –els de l’antiga AMPA i els de l’actual–, hi haurà representants d’Ensenyament, de la FAPAC i, fins i tot, presència policial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.