Denuncien Ports per tallar una boia i una palanca del Varador de Sant Feliu

Segons Informa Diari De Girona Pere Carré, responsable de la concessió del Varador del port de Sant Feliu de Guíxols ha denunciat als Mossos el guardamoll de la localitat com a presumpte responsable que un operari li tallés amb una radial uns rails que aguantaven una palanca per pujar i baixar barques, així com la cadena que aguantava una boia que servia per subjectar les embarcacions per fer la maniobra de varada. També senyala com a presumpte responsable el president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu, Joan Puig, que ha negat saber-ne res.
Els fets que denuncia Carré van produir-se el 25 i 28 de gener. El responsable del varador va declarar que la situació resultant li produïa molt perjudici, ja que no podia baixar ni pujar barques. A més, informava qui havia serrat la palanca i la boia i que aquesta persona li havia dit que havia actuat per ordre del guardamoll i el president de la Cambra (que nega la seva involucració i en responsabilitza Ports de la Generalitat, de qui depèn el guardamoll). Finalment, Carré creu que aquesta acció es deu al fet que la seva activitat molesta les dues persones citades (la Cambra té una concessió d’amarratges pròxima al varador).
L’actuació respon a una carta del responsable de la Zona Portuària Nord de Ports, Joan Pere Darbra, a Carré, en què li diu que té la palanca “fora del seu espai concessional” i genera molèsties a les embarcacions; mentre que la boia “presenta un estat de conservació deficient i no compleix amb la normativa d’abalisament vigent”. Així, com que els dos elements ocupen “superfície de domini públic portuari (…) sense títol habilitant” se li dóna deu dies per retirar-ho.
No obstant això, Carré, a través del lletrat Josep López de Lerma, ha impugnat l’actuació, ja que l’ordre de Ports per retirar la boia i la palanca no té fonamentació jurídica i considera que és nul·la de ple dret. Així, reclama que es refaci tot allò desmuntat i s’obri expedient sancionador al guardamoll i a la Cambra. Ports ha manifestat a aquest diari que busca una solució i que vetlla perquè els usuaris del port desenvolupin la seva feina en les millors condicions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.