Nova condemna a Hapi per un furt a Sant Feliu

Nova condemna a Hapi per un furt a Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui Tercera sentència condemnatòria per a Justin Hapi, el veí de Salt d’origen ruandès conegut com “el mag dels bitllets tintats”, per haver estafat diversos veïns fent-los creure que transformava simples retalls de papers negres en diners de curs legal aplicant-hi un producte químic al damunt. En aquesta última ocasió, però, no es va asseure al banc dels acusats per les seves habilitats en aquest engany, sinó per haver sostret sense cap truc 500 euros a un matrimoni de Sant Feliu de Guíxols. El jutjat penal número 2 de Girona li ha imposat per aquests fets set mesos de presó per un delicte de furt. El robatori va tenir lloc el 19 de febrer del 2008. Hapi va actuar ajudat per un còmplice a qui no s’ha pogut identificar. Es van dirigir al domicili dels afectats, Mimoun El Hilali i la seva dona, Hayat Kharraz, per tractar la compra d’un Volkswagen Golf, que era de Hapi. Durant les negociacions, van aprofitar un descuit de la parella i es van apoderar d’un bitllet de 500 euros que Mimoun tenia a l’interior d’una maleta, guardada en un traster.

En el judici, Hapi va negar conèixer El Hilali i va assegurar que aquell 19 de febrer no es va moure del bar que regentava a Salt, si bé un testimoni el va veure a Sant Feliu. La jutgessa no ha donat plena credibilitat, però, a part de la denúncia del matrimoni, que va manifestar que els havien adormit amb narcòtics i els havien sostret 30.000 euros. D’aquest relat, només n’ha quedat provat que els van robar un bitllet de 500. Les víctimes tenien apuntada la numeració d’aquest bitllet, que després els Mossos van comissar a Hapi.

A finals de gener, els jutjats van comunicar a l’acusat que tenia 10 dies per entrar a la presó de manera voluntària per l’estafa de 37.000 euros mitjançant el truc dels bitllets tintats als responsables de Transgrues Font de Figueres, per la qual l’Audiència de Girona el va condemnar a una pena de dos anys i quatre mesos. En el supòsit que no hi ingressi dins el termini marcat, s’emetrà una ordre de crida i cerca. A banda, el jutjat penal número 2 de Girona va denegar un recurs que va presentar l’advocat Joan Pere Zapata per la suspensió d’una pena de dos anys de presó contra Justin per haver estafat amb el mateix sistema 40.000 euros als amos de Construccions Toni i Quim Ribes de Llagostera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.