Els estudiants dels Instituts de Sant Feliu es movilitzen contra la llei Wert i pels drets dels estudiants

Els estudiants dels Instituts de Sant Feliu es movilitzen contra la llei Wert i pels drets dels estudiants

Segons Informa Tribuna Ganxona Els alumnes dels Instituts Sant Elm i Sant Feliu, es mobilitzen contra la precarització de l´ensenyament i per la retirada de la llei Wert.La vaga general convocada arreu dels Països Catalans pels sindicats estudiantils AEP i Sindicat d´Estudiants, ha estat secundada també pels més d´un centenar d´alumnes ganxons, que van començar les mobilitzacions dimarts a les 11 del matí on els estudiants dels dos instituts es van concentrar davant la benzinera de la BP, amb la intenció de dirigir-se a la Plaça del Mercat.

Les accions pretenen donar visibilitat al malestar sense que impliquin únicament la pèrdua d´hores lectives. La mobilització dels joves de Sant Feliu respon a la convocatòria que l´Associació de Joves Estudiants de Catalunya i el Sindicat d´Estudiants de tres dies de vaga als instituts (des d´ahir i fins demà) per protestar per la llei que promou el govern espanyol, perquè entenen que atempta contra l´ensenyament públic, laic i en català.  Les concentracions davant de l´ajuntament es repetiran dimecres, dijous i segurament divendres a les 12 del migdia.

En declaracions fetes a Tribuna Ganxona, els estudiants han iniciat aquesta jornada de protestes per demanar:

  • Retirada immediata de la LOMCE. Ni revàlides ni selectivitat, el fill de l’obrer a la universitat.
  • Per un ensenyament secundari, FP i Universitat públics, dignes i gratuïts. Contra l’increment de taxes a la universitat pública i contra la imposició de taxes a la FP.
  • No a l’obligatorietat de la religió a l’ensenyament públic.
  • Prou de privilegis per a l’Església Catòlica. No a l’escola franquista. Ni un euro del pressupost públic per al negoci de l’ensenyament privat.
  • En defensa dels drets democràtics. Respecte al dret d’estudiar i aprendre en català, gallec o euskera, que el franquisme va suprimir.
  • Per la llibertat d’expressió de la joventut. El nostre dret de vaga no es toca! Prou repressió.
  • Les retallades per als banquers. Readmissió immediata dels més de 50.000 docents acomiadats aquest curs. Reassignació immediata dels diners que PP i CiU han retallat a l’escola pública.
  • No a l’atur juvenil. No als contractes escombraria ni a les pràctiques en empreses sense remuneració. Per un subsidi d’atur indefinit per a tots els aturats fins trobar un lloc de treball.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.