Tots al carrer

Tots al carrer

Segons Informa El Punt Avui Parlar de carnaval és parlar de Platja d’Aro. La vila ofereix una de les propostes carnavalesques més famoses de la Costa Brava, formada per desfilades de bandes, carrosses i comparses, balls i molta festa, que cada any apleguen prop de mig milió de visitants. Aquesta 36a edició se celebra del 2 al 13 de febrer i presenta una trentena d’activitats amb el carrer com a escenari principal –s’hi realitzen dues terceres parts del programa–. Així, es manté l’aposta de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i de la Federació de Colles de Carnaval per un caire popular i familiar, amb només quatre activitats de pagament.

Una de les principals novetats d’aquest any és el Carnaval Epic Race (el dia 3 de febrer, a les 11 h), una cursa de disfresses amb obstacles, proves i sorpreses aptes per a tots els públics. Sota la temàtica de les llaminadures, aquesta edició també introdueix una rua infantil i juvenil (el dia 3 de febrer, a les 16 h), en què els participants –hi ha dues categories, una fins a 11 anys i una altra de 12 a 16 anys– han de portar disfresses amb aquest tema i fetes majoritàriament amb material reciclat. Hi ha un primer premi de 400 euros en material escolar o esportiu per a cadascuna de les dues categories.

Una altra novetat és el desdoblament de la gran rua de carrosses i comparses el dissabte 9 de febrer. Desfilaran a les 16 h les 65 colles que aspiren a premi i a les 11 h una dotzena més de colles fora de concurs (no aspiren als guardons però rebran igualment subvenció pel fet de participar a la gran rua). S’ha decidit aquesta opció en vista del gran nombre de demandes de participació a la gran rua de carrosses i comparses, que en poques hores va exhaurir les places disponibles. La rua de la tarda repartirà gairebé 6.000 euros en premis, distribuïts en les categories de Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparses i Colles Locals.

Completen la programació festiva el sopar de colles de carnaval, el canvi d’atributs, les cercaviles de les llars d’infants municipals i la botifarrada popular, seguida de la cercavila per despertar tothom. El dijous gras s’inaugura amb el pregó dels Reis Carnestoltes des del balcó de l’ajuntament i segueix amb l’esperada arrossada preparada per a un miler de persones i la gala del 4t Concurs d’Habilitats Artístiques Tu de què vas!

Per al diumenge hi ha programats jocs de dimensions gegants, la rua de colles locals i animació de carrer. L’enterrament de la sardina, el 13 de febrer, clou els actes carnavalescos amb la tradicional sardinada popular.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.