Giraut nou president de la Diputació

Giraut nou president de la Diputació

Segons Informa El Punt Avui El Ple de la Diputació de Girona va escollir ahir l’alcalde de Platja d’Aro, Joan Giraut  en substitució de Jaume Torramadé, que va presentar la seva renúncia el càrrec el 23 de gener passat. Joan Giraut ha obtingut la majoria absoluta amb els 26 vots a favor de tots els diputats del Ple de la corporació.
Joan Giraut, que en la seva promesa del càrrec ha dit que ho feia “sense renunciar al dret inalieanable del poble català a decidir lliurement i democràticament el seu futur”, ha fet una crida a recuperar “l’estabilitat de la institució, donar continuïtat al programa de govern i mantenir el consens amb tots els grups polítics, la transparència i la divulgació de l’acció de govern”.
El nou president també ha fet referència a l’actual context de crisi, i ha incidit en la bona feina que es fa des d’àrees de la Diputació com ara la de Promoció Econòmica “per donar suport a la recerca industrial i al desenvolupament tecnològic de les empreses gironines” o des d’organismes com per exemple el Patronat de Turisme, “que treballa per incrementar la promoció exterior en nous mercats emergents i aprofitar les connexions que ens ofereix l’aeroport i el tren d’alta velocitat”.
Els portaveus dels dos grups a l’oposició, M Teresa Ferrés (PSC) i Lluís Sais (ERC), han destacat en els seus parlaments el tarannà concialiador i dialogant del nou president i, mentre els republicans es mostraven segurs que “la voluntat de cooperació es mantindrà”, els socialistes han estès la mà a Giraut “per trobar un consens”.
Per la seva part, el portaveu de CiU, Pere Vila, confia que a partir d’avui mateix “es comenci a tornar a parlar de la Diputació de Girona només en positiu” per la importància i el suport que dóna a tots els municipis gironins.
Giraut va iniciar la seva etapa a la Diputació de Girona l’any 1991, amb un parèntesi entre 1995 i 1999. A partir de llavors va tornar a la Diputació, on s’ha mantingut fins avui, i on ha treballat al costat de sis presidents.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.