Tres encaputxats lliguen un veí de Sant Feliu a casa seva i li roben 5.000 euros

Tres encaputxats lliguen un veí de Sant Feliu a casa seva i li roben 5.000 euros

Segons Informa El Punt Avui El Baix Empordà ha tornat a ser escenari d’un assalt violent en un habitatge. Tres encaputxats van entrar dimarts, a les quatre de la matinada, en un xalet situat al número 2 del carrer del Senglar de la urbanització Mas Trempat de Sant Feliu de Guíxols. El propietari, Josep Batlle, un constructor de 65 anys que està jubilat, estava sol a casa i es va donar la circumstància que aquell dia no havia connectat l’alarma. Els lladres es van dirigir a la seva habitació, on estava dormint, i un d’ells el va amenaçar amb un ganivet. Segons va manifestar ahir la víctima a aquest diari, mentre va durar el robatori, els delinqüents pràcticament no van parlar per dificultar la seva identificació. Algunes de les poques frases que van pronunciar, en castellà, van ser per exigir-li que els obrís la caixa forta. L’home va seguir les seves ordres i, de dins la caixa, es van apropiar d’uns 5.000 euros. Es van estar després una bona estona regirant el domicili, on també es van apoderar d’un mòbil. I encara ahir, l’afectat es va dedicar a examinar més a fons les estances per comprovar si trobava a faltar altres efectes.

Un cop van obtenir el botí, els desconeguts van agafar una corda que portaven i van lligar Batlle. El van deixar immobilitzat al despatx, si bé comenta que “afortunadament” no el van agredir durant el saqueig. Quan van fugir, el denunciant es va poder alliberar. Es va adreçar ràpidament a casa d’un dels seus fills, li va explicar tot l’episodi patit i, a les vuit del matí, van anar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Guíxols, on van interposar la denúncia pels fets. A banda de no veure el rostre dels assaltants perquè el duien cobert, també desconeix per on van accedir a la propietat, ja que no va observar senyals de forçament. I, amb el propòsit de despistar, quan els tres còmplices van abandonar l’immoble, van deixar obertes totes les portes.

A part de prendre declaració a la víctima, diversos efectius van acudir a la finca per fer-hi la inspecció ocular. També van recollir el testimoni de veïns de la zona per si aquell dia, o en anteriors, havien vist algun vehicle sospitós. I, de manera paral·lela, es van muntar controls a les principals carreteres de la demarcació per intentar interceptar els lladres. Ahir a l’hora de tancar aquesta edició, però, no s’havia efectuat cap detenció relacionada amb el cas.

Els Mossos investiguen, entre altres hipòtesis, si els autors d’aquest robatori podrien ser els mateixos que van assaltar, el 18 de novembre passat, la casa del president de la FOEG, Jordi Comas. En el fatídic atac, tres encaputxats van posar fi a la vida de l’empresari, a qui van asfixiar contra el sofà. Després, van obligar la seva esposa a obrir la caixa forta, d’on van sostreure joies i diners. Abans d’aquest tràgic succés, els Mossos havien desplegat un dispositiu de seguretat al Baix Empordà a causa d’una onada de robatoris: una operació que es va intensificar arran de l’assassinat. Aquesta setmana, el comissari Joaquim Belenguer també ha anunciat que des del cos s’està donant una prioritat màxima a la resolució dels robatoris violents, que generen una important alarma social. Tant és així, que s’ha fet una selecció d’entre els millors mossos de les unitats d’investigació de les comissaries de la regió policial de Girona. Aquests efectius han passat a incorporar-se a l’àrea d’investigació criminal (AIC) i s’estan dedicant, de manera específica, a l’aclariment d’aquests assalts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.