Encasten 4 cops un cotxe en una joieria de Platja d’Aro

Encasten 4 cops un cotxe en una joieria de Platja d’Aro

Segons Informa El Punt Avui Uns assaltants van intentar saquejar ahir la joieria Wesselton de Platja d’Aro, on van estavellar un cotxe fins a quatre vegades per rebentar la persiana. L’establiment, que es troba situat al número 61 de la cèntrica avinguda de s’Agaró, va ser objecte de la temptativa de robatori a les sis del matí. L’alarma de l’establiment es va disparar i, a més, un testimoni que va presenciar part de l’actuació dels lladres també va donar la veu d’alerta al telèfon d’emergències 112, des d’on es va avisar la policia local i els Mossos d’Esquadra. Per part de la policia local, van sortir de la comissaria tres patrulles, que van arribar a la botiga tan sols dos minuts més tard. Tal com va quedar enregistrat a les càmeres de seguretat del negoci, els municipals van estar gairebé a punt d’enxampar in situ els delinqüents, ja que quan els agents hi van acudir feia molt poc que havien fugit.

Els desconeguts van deixar abandonat l davant de la tenda l’automòbil que van utilitzar per mirar de destrossar la persiana a trompades. Tot i que van repetir els encastaments, se’ls van frustrar els plans, perquè les dues pilones de ferro de seguretat que hi ha darrere la persiana van resistir les embranzides. Més malparada, en canvi, va quedar la persiana de Llaollao, una iogurteria que hi ha just al costat esquerre. En aquest altre establiment, hi van anar a parar amb el turisme fent una maniobra per encarar-se cap a la joieria, tot i que no es descarta que optessin per canviar d’estratègia i vulguessin irrompre a la iogurteria per accedir després a la joieria des d’allí.

El turisme que va ser recuperat a la zona és un Seat León de color gris fosc, sostret a Barcelona. Els sospitosos es van escapar amb un altre cotxe de la mateixa marca i model. En aquest cas, es tracta d’un Seat León negre, que també havia estat robat a la capital catalana. Mitja hora més tard, efectius de la policia local van localitzar aquest segon automòbil entre els carrers Luxemburg i Tramuntana, on se suposa que van marxar amb un tercer vehicle.

El desembre del 2009, dos encaputxats van mirar de buidar la joieria mitjançant el mateix sistema. Com aquest cop, els va sortir malament. La barra de seguretat va aguantar i un vianant els va descobrir en plena operació i va contactar amb la policia local, que va arribar quan els lladres feia 30 segons exactes que havien fugit. El vehicle que van deixar era un Ford Escort, també robat a Barcelona. A partir de llavors, els responsables de la joieria van reforçar la persiana i van instal·lar una segona pilona. En aquella ocasió, la persiana va quedar destrossada; la barra de seguretat, doblegada; les trompades van esmicolar els vidres, i es va trencar part del marbre dels aparadors. Els danys que hauran de reparar ara són molt menors, ja que hauran de restituir algunes peces de la persiana que van quedar lleugerament corbades i que els van impedir alçar-la del tot durant la jornada d’ahir.

Els Mossos s’han fet càrrec de la investigació del cas. Ahir a l’hora de tancar aquesta edició, encara no s’havia efectuat cap detenció dels autors, que es creu que almenys eren tres o quatre. A banda, es manté oberta la investigació sobre el saqueig a la botiga G-Star Raw, situada al número 60 de l’avinguda de s’Agaró, gairebé al davant de la joieria Wesselton. El 16 de novembre, cinc lladres van fer xocar un Audi contra la porta principal. Quatre membres de la banda van començar a buidar l’establiment, mentre que un altre còmplice es va quedar al volant del cotxe per si havien de fugir abans del previst. De l’interior, en van agafar 500 peces de roba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.