L´Ajuntament recull i recicla els arbres de Nadal

L´Ajuntament recull i recicla els arbres de Nadal

Segons Informa Tribuna Ganxona L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols instal·larà diversos punts a la ciutat per fer la recollida dels avets de nadal que es trituraran per convertir-los en adob orgànic. Els punts de recollida estaran disponibles fins al 17 de gener.

Actualment són moltes les formes que fem servir per celebrar l´arribada del Nadal. Són diverses les cultures que comparteixen la
tradició de guarnir arbres com un element indispensable per celebrar aquestes festes a casa, però els arbres tenen un tret característic que els diferencia clarament d´altres ornaments nadalencs, perquè són un organisme viu, una part de la natura.
Els avets que comprem per Nadal són fruit d´un conreu específic a la zona del Montseny i les Guilleries que està regulat i que garanteix l´origen i la renovació dels arbres. Aquests avets són produïts perquè ens acompanyin durant el Nadal, però el millor que podem fer amb ells, passades les festes, és dur-los als punts de recollida d´arbres de Nadal per reciclar-lod.
L´Ajuntament ha iniciat una campanya que té per objectiu reciclar i retirar els avets i altres ornaments nadalencs que
han estat a les llars aquestes festes. En aquesta ocasió el consistori guixolenc situa fins a cinc punts on els ciutadans poden dipositar d´arbres de Nadal, un cop finalitzades aquestes festes. El termini comença el 7 de gener i acaba el 17 de
gener de 2013. Els punts en qüestió són el Passeig del Mar (a l´alçada de la Cambra de Comerç), el Centre Cívic Tueda, la plaça de Salvador Espriu, la Deixalleria Municipal i la Rambla de la Generalitat.
Els avets i arbres de Nadal recollits per l´Ajuntament es convertiran en compost, després de ser triturats, i serviran com a adob vegetal o altres materials útils per a la jardineria i espais verds, entre altres usos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.