L’accés a s’Agaró Vell, amb el trànsit racionalitzat a l’estiu

L’accés a s’Agaró Vell, amb el trànsit racionalitzat a l’estiu

Segons Informa El Punt Avui Les juntes de govern de Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro han aprovat inicialment el projecte per reordenar la rotonda d’accés a la urbanització de s’Agaró Vell i el final del passeig de la platja de Sant Pol, a tocar de la Gavina. Les obres han de racionalitzar el trànsit del vial i dissuadir de passar-hi conductors aliens a la urbanització, alhora que se suprimiran les places d’aparcament que hi ha a la banda del mar. La previsió és que s’hagin enllestit a l’estiu.

El trànsit a s’Agaró Vell està restringit als vehicles aliens a la zona residencial, i només s’hi permet l’accés als conductors que acrediten ser residents a Castell-Platja d’Aro i s’Agaró, sobretot per arribar fins a la platja de sa Conca. Malgrat això, a l’estiu són freqüents els conflictes entre els vigilants i conductors forans que desconeixen la norma i pretenen passar de la barrera, que es mantindrà a l’emplaçament actual.

El regidor d’Urbanisme de Castell-Platja d’Aro, Pep Solé, explica que el paviment de la plaça serà continu –una gran zona on els vianants tindran prioritat respecte als cotxes– i es pretén “dignificar i donar qualitat a l’accés a una zona turística considerada bé cultural d’interès nacional” (BCIN). Pel que fa als 312.405 euros en què s’ha pressupostat la intervenció, els assumirà l’entitat de conservació de s’Agaró Vell, que aplega els propietaris i a la qual s’ha sumat recentment l’hotel s’Agaró –amb l’entrada principal a la plaça.

Retocs a Sant Pol

Pel que fa a les travesses de fusta del passeig marítim de Sant Pol, l’Ajuntament de Sant Feliu ha anunciat que en els pròxims mesos invertirà 50.000 euros en la substitució o reposició dels trams malmesos, que l’estiu passat van ser motiu de diverses queixes de veïns i els hostalers del nucli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.