Sant Feliu enllesteix el projecte per fer un espai cívic als safaretjos del Puig

Sant Feliu enllesteix el projecte per fer un espai cívic als safaretjos del Puig

Segons Informa El Punt Avui El govern de Sant Feliu de Guíxols presentarà demà al vespre l’avantprojecte arquitectònic per recuperar els antics safaretjos del barri del Puig. Es reconvertiran en un espai cívic on els veïns, les entitats i la gent gran del barri hi podran organitzar activitats.

La regidora d’Urbanisme, Dolors Ligero, avança que a més de la sala de reunions –que implicarà treure un dels safaretjos per guanyar espai– es completarà amb un petit despatx i els lavabos. La sala, on encara es conserva una vella màquina de vapor, es reformarà tot mantenint-ne l’estructura actual, igual que el teulat, que es consolidarà però quedarà com era inicialment.

Afers pendents

El projecte de l’actuació s’ha fet sobre la base del procés de participació ciutadana que el consistori ja va engegar abans que s’engegués el pla de barris del Puig i l’Eixample de Llevant. “Es van escoltar les necessitats i les idees sobre el que calia conservar i renovar”, diu la regidora, però encara cal acabar de definir l’encaix de l’equipament amb la nova plaça del Puig.

“Els veïns volien millorar la connectivitat i la visibilitat entre els safaretjos i la plaça”, hi afegeix Ligero. Per això estan estudiant quina proporció del mur perimetral s’enderrocarà. La paret s’aixeca sobre les roques del cim del puig que dóna nom al barri, que ara quedarà parcialment a la vista, però cal acabar de decidir si les pedres es rebaixen més per millorar-ne l’accessibilitat.

Aquest aspecte i els detalls de les obres que durant els pròxims mesos es traslladaran a les escales dels carrers de la Lluna –fins a la cruïlla amb Sant Domènec– i la Penitència marcaran la reunió de la comissió del pla de barris –demà a partir de les 20.30 h–. La trobada, però, s’ha programat al monestir pel fet que la renovació de les escales del carrer de la Penitència afectarà el concorregut accés al col·legi Sant Josep, que a més de les famílies del barri interessa a les d’alumnes d’altres punts de la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.