Platja d’Aro estrena una càmera del temps de TVC

Platja d’Aro estrena una càmera del temps de TVC

Segons Informa El Punt Avui Castell-Platja d’Aro estrena aquest mes una càmera del temps de Televisió de Catalunya (TVC), la tercera que oferirà imatges en temps real de la Costa Brava, ja que també n’hi ha a l’Estartit i Roses. L’Ajuntament, que aportarà 9.000 euros anuals, i TVC han subscrit un conveni de col·laboració per mantenir en funcionament l’aparell, que s’ha instal·lat a l’hotel Costa Brava i podrà mostrar una perspectiva general de la platja Gran, de nord a sud, o bé de la cala Rovira, de sud a nord. A les comarques gironines, comptant el nou aparell, funcionaran vuit càmeres.

Les gestions per instal·lar la càmera van començar ara fa mig any amb l’objectiu de promocionar turísticament el municipi, i després de diverses visites tècniques –amb el meteoròleg Francesc Mauri al capdavant– per estudiar possibles emplaçaments es va apostar per un punt amb bona connexió amb el repetidor del Mas Nou i que capta dues vistes diferenciades, segons l’orientació. El senyal, a més d’emetre’s en diferents espais dels canals TV3 i 3/24, es podrà veure a través d’internet.

Dues de suprimides per la crisi

Palamós –a inicis de l’any passat– i Sant Feliu de Guíxols –al març– van comunicar a TVC la renúncia a mantenir el servei de les respectives càmeres per no haver de pagar el diners que els costava l’electricitat i el senyal fins als estudis de Sant Joan Despí. En el cas de Palamós, el govern del PSC i Entesa va parlar d’un estalvi d’uns 20.000 euros i va demanar als gestors de TVC que s’ho prenguessin com una moratòria d’un any. La càmera va ser retirada però s’hi va conservar la instal·lació.

A Sant Feliu, l’alcalde, Joan Alfons Albó, va xifrar la despesa en 17.000 euros,i va considerar que es podien destinar a altres polítiques de promoció turística.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.