Conferència per a la prevenció de la malaltia cardiovascular

Conferència per a la prevenció de la malaltia cardiovascular

Segons Informa Tribuna Ganxona El passat divendres, el doctor Rafael Poveda (Metge Adjunt del Servei de Nefrologia de l´Hospital Universitari de Bellvitge) va oferir una interessant xerrada sobre la malaltia cardiovascular (MVC) i els seus factors de risc.

La MCV s’origina per diferents processos, la majoria molt greus, i provoca el 33% de mortalitat a l’Estat Espanyol. Les causes que provoquen aquesta patologia en alguns casos són genètiques i no modificables, com per exemple l’edat, el sexe masculí o la història familiar. Ara bé, també hi ha d’altres factors de risc, apareguts amb el progrés i conseqüent estil de vida, que sí que  podem evitar, com per exemple el sobrepès, la hiperlipèmia, la hipertensió, la diabetis, el tabaquisme, el sedentarisme o la síndrome metabòlica, que és l’associació de diferents factors de risc. Tan sols caminant 30 minuts al dia i seguint una dieta saludable, podríem disminuir un 20% el nombre de morts per malalties cardiovasculars, una dada a tenir en compte i que reforça la importància de la prevenció i hàbits de vida saludables, que és responsabilitat de cada persona adulta i dels adults envers els nostres infants.
La presentació va anar a càrrec del Dr. Antoni Beltran, metge de família i president de la Junta Tècnica del Museu d’Història.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.