Desapareix el rellotge del cadàver de Jordi Comas

Desapareix el rellotge del cadàver de Jordi Comas

Segons Informa El Punt Avui Misteris col·laterals en el cas de l’assassinat de Jordi Comas, el president de la FOEG mort a mans d’uns lladres que el van assaltar a casa seva a Platja d’Aro, el 18 de novembre. Els Mossos, a banda d’investigar el crim de l’empresari, també han hagut d’obrir diligències per la desaparició del seu rellotge: una peça cara, que podria tenir un valor de més de 3.000 euros, que Comas duia al canell en el moment de ser atacat i que els lladres homicides no es van endur. En les diligències d’aixecament del cadàver que es van fer la matinada del 19 de novembre hi constava registrat que entre els objectes personals que portava la víctima hi havia el rellotge. El dimarts dia 20 al matí, però, quan el cos va entrar a l’Institut de Medicina Legal de Girona (IMLC) per a l’autòpsia, tant els especialistes forenses com els mossos que assistien a la diligència van constatar que no hi havia el rellotge que s’havia ressenyat en el moment de l’aixecament. El cos de Jordi Comas no va entrar a l’IMLC fins deu minuts abans de l’hora en què estava programada l’autòpsia. L’anàlisi forense es va ajornar fins al dimarts, perquè el dilluns la comitiva judicial i policial va dur a terme una reconstrucció dels fets a l’escenari del crim amb la presència de Carme Hospital, esposa de l’empresari, que també va ser víctima de l’assalt al domicili i, per tant, testimoni clau per a la investigació. En aquesta ocasió, el cos de Comas no es va traslladar immediatament al dipòsit de Girona (que des de fa mesos té els frigorífics sobrecarregats de cadàvers), sinó que va estar les hores transcorregudes entre l’aixecament i l’autòpsia a la seu de la funerària. Els Mossos investiguen ara en quin moment entre la sortida del cos de casa seva i l’entrada a la sala d’autòpsies va poder desaparèixer el rellotge. I continuen, evidentment, les indagacions per aclarir l’assassinat de Comas i els diversos robatoris a propietats de la família.

A banda de l’assalt que va resultar mortal per a l’empresari la nit del diumenge 18 de novembre a l’habitatge del carrer Nostra Senyora del Carme de Platja d’Aro, Comas ja havia patit un primer atac, uns deu dies abans. Aquell cop va ser entre setmana, al vespre, quan ja era fosc. La víctima accedia a casa seva i li van sortir tres homes encaputxats que el van obligar a anar cap a l’entrada del xalet i obrir la porta. Però en obrir, es va disparar l’alarma i això va foragitar els lladres, que van marxar corrents a l’ordre d’un d’ells. “Vámonos” va ser l’única paraula que, segons explicaria després l’empresari a la policia, van pronunciar els desconeguts. Comas va denunciar aquest assalt frustrat i, durant els dies posteriors, el seu habitatge va estar considerat com un objectiu prioritari per controlar per les patrulles dels Mossos. En un dinar celebrat el dijous 15 de novembre a l’hotel Costa Brava –propietat de Comas i al costat del seu domicili–, al qual van assistir un centenar de policies, l’empresari va voler calmar els mossos que no trobaven els assaltants dient-los: “Tranquils que aquests no gosaran tornar.” Tres dies després l’hoteler moria a mans d’uns encaputxats que, segons consideren els investigadors, eren els mateixos que havien protagonitzat el primer intent.

Però no es van acabar aquí els atacs contra les propietats de la família Comas. El dijous dia 22, l’endemà de l’enterrament de Jordi Comas, quan els Mossos havien anunciat que no escatimarien recursos per trobar els lladres homicides i evitar nous robatoris, uns individus van saquejar, entre les cinc i les set de la tarda, el xalet propietat de la germana de l’empresari, Leonor Comas. L’habitatge, on actualment viuen els nebots de la víctima, està situat al camí vell de Calonge i teòricament disposa de videovigilància.

De moment, tampoc no han estat trobats els lladres. Els investigadors, però, es decanten per pensar que els saquejadors d’aquesta casa no són els assaltants que van matar Comas i apunten com una possibilitat que siguin recollidors de pinyes que van aprofitar l’avinentesa per endur-se els objectes de valor de la propietat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.