Nega el furt de 30.000 euros a un perruquer de Sant Feliu

Nega el furt de 30.000 euros a un perruquer de Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui Justin Hapi, el ciutadà originari de Ruanda que s’ha fet famós per estafar amb el truc dels bitllets tintats, va ser jutjat ahir a Girona per haver robat presumptament 30.000 euros al propietari d’una perruqueria, el 19 de febrer del 2008. L’acusat va assegurar que no coneix el denunciant, Mimoun El Hilali, ni tampoc la seva esposa, Hayat Karrouch, i va desmentir que el dia dels fets hagués estat al domicili del matrimoni, situat al carrer la Corunya de Sant Feliu de Guíxols. En aquella època, Hapi regentava un bar a Salt i va qualificar d’“impossible” que entre les set i les vuit de la tarda l’haguessin vist a Sant Feliu perquè estava convençut que a aquella hora estava treballant, tal com va assegurar un testimoni aportat per la seva defensa. “No vaig deixar en cap moment la caixa del local”, va sentenciar l’imputat. Va entrar en contradicció, però, a l’hora de justificar com li havia arribat un dels bitllets de 500 euros que tenia exactament la mateixa numeració que un dels que van desaparèixer a la víctima. Durant la seva declaració al jutjat d’instrucció, va al·legar que aquell bitllet que els Mossos li van trobar al damunt l’havia retirat del banc, mentre que ahir va manifestar que el duia perquè un client del bar l’hi va donar perquè volia canvi per jugar a les escurabutxaques.

El judici, que s’havia suspès en cinc ocasions per la falta d’algun testimoni, finalment es va celebrar ahir al matí, tot i que no es van personar les suposades víctimes, de nacionalitat marroquina. Per això, es va procedir a la lectura de la versió que van oferir en la fase d’instrucció. El Hilali va relatar que Hapi i un altre home de raça negra que no ha estat identificat van anar primer a la perruqueria que tenia a Sant Feliu de Guíxols, i després es van dirigir a casa seva. Van contactar amb el denunciant perquè van veure un anunci a internet on El Hilali posava que es venia un vehicle Volkswagen Golf per 5.800 euros i li van dir que tenien la intenció de comprar-lo. Segons l’afectat, un cop a l’immoble, només recorda que la seva dona era a la cuina i els acusats al menjador. A partir d’aquí, es van despertar l’endemà a les vuit del matí, amb la mateixa roba que portaven. El pis feia una pudor estranya i sospiten que els haurien tirat alguna substància que van respirar per fer-los caure adormits. Ell es va aixecar amb el nas irritat i la seva esposa amb mal de panxa. Van comprovar, a més, que els havien robat els 30.000 euros que tenien en un maletí –eren uns diners amb els quals el perruquer volia comprar un local–. La maleta també estava oberta i fora del seu lloc: la guardaven en una estança on temps enrere hi havia hagut una banyera i que llavors usaven de traster.

Identificat per 3 persones

El fiscal, Víctor Pillado, demana 18 mesos de presó per a Hapi com a responsable d’un delicte de furt i que indemnitzi el denunciant amb un total de 30.000 euros. Pillado va recordar que tant el matrimoni com un altre testimoni van identificar Hapi en una roda de reconeixement i va considerar molt sospitós que tres dies després del robatori l’imputat tingués un dels bitllets de la víctima. Per la seva banda, l’advocada de Justin Hapi, Montserrat Forga, va sol·licitar l’absolució del seu client, tot criticant “la falta de voluntat i de responsabilitat” dels denunciants per no haver acudit a la vista d’ahir i perquè els bitllets són “un bé mòbil que corren molt de pressa, i més si es té un bar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.