El ple descarta una benzinera a Santa Cristina

Segons Informa El Punt Avui La proposta inicial del govern de Santa Cristina per autoritzar la construcció d’una gasolinera vinculada al supermercat Esclat va quedar avortada després de debatre’s. El govern de CiU i el PP havia presentat una modificació del planejament perquè l’empresa pogués destinar part de l’actual aparcament privat d’ús públic a la venda de carburants, amb un informe favorable dels serveis tècnics, però l’oposició d’Emprenedors, PSC i ERC –sumada a les queixes d’un grup de veïns afectats que hi havia entre el públic– van forçar que acabés desestimada.

El portaveu d’Emprenedors, Julio Rico, que havia alertat les comunitats de veïns del voltant del centre comercial, havia fonamentat la seva oposició en la manca d’informació veïnal, les molèsties que els podria ocasionar la benzinera i l’amenaça que suposaria per a l’altra gasolinera del poble, gairebé centenària, que podria resultar amenaçada pels preus més barats de la nova instal·lació. També va incidir que els sortidors projectats, automàtics, no suposaven cap lloc nou de treball i sí la possible destrucció dels cinc de l’altre establiment.

L’alcalde, Josep Llensa (CiU), va insistir que no calia informar i que els veïns afectats podrien al·legar durant el període d’informació. Però les intervencions del socialista Ricard Herrero i el republicà Jordi Mulà tampoc no garantien cap suport a la seva situació de minoria, agreujada ahir per l’absència del popular Sebastián Mateo, per motius personals.

Herrero va proposar debatre la qüestió amb més calma. Va plantejar que una nova gasolinera s’hauria d’instal·lar en una zona industrial i va admetre els altres arguments de Rico, tot i defensar una competència que per Mulà també és positiva. El republicà també va apostar per deixar la proposta sobre la taula, però els veïns i els empleats de la gasolinera existent –uniformats– van prendre la paraula. El regidor d’Unió Jordi Oriol va anunciar que hi votaria en contra i al final els altres tres edils de CiU van fer el mateix.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.