Can Rius, a punt de ser de pas lliure

Can Rius, a punt de ser de pas lliure

Segons Informa Tribuna Ganxona El jutjat contenciós administratiu de Barcelona que porta el recurs per l´ordre de reobertura de l´accés públic pel Club de Mar, ha denegat la petició de mesures cautelars de la societat gestora de l´espai, Turispania SA, perquè se suspengui l´execució d´aquesta ordre de la Direcció General d´Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat, dictada el març d´aquest any. D´aquesta manera, segons han informat fonts de l´Ajuntament ganxó, la Generalitat ja treballa en la resolució ordenant a Turispania l´enderroc de la paret de Can Rius i l´obertura per l´altre costat per permetre el lliure accés a la zona marítimo-terrestre. Si la societat no executa l´obertura en el termini establert, l´Ajuntament també té ja preparat els treballs per fer l´enderroc de manera subsidiària, és a dir, a càrrec de Turispania.

Davant l´ordre dictada per la Generalitat, Turispania SA hi va presentar un recurs d´alçada que va ser rebutjat. Així, a l´empresa gestora del Club de Mar només li quedava la via del contenciós-administratiu, a la qual ha recorregut. Turispania va presentar un recurs contra l´ordre, a més d´una petició de mesures cautelars per suspendre l´execució de l´ordre, és a dir, de la reobertura del pas públic per la zona maritimoterrestre que fa anys que el Club de Mar té tancada.
Recentment, el jutjat ha denegat aquestes mesures cautelars demanades per Turispania, de manera que la reobertura i, per tant l´enderroc de la paret de Can Rius, ja es pot tirar endavant properament. Falta que la Generalitat enllesteixi la nova resolució ordenant la reobertura i, si l´empresa gestora del Club de Mar no la porta a terme, que ho faci l´Ajuntament. En tot cas, si finalment la reobertura s´efectua, el procés no haurà finalitzat ja que segueix la via judicial amb el recurs contenciós administratiu contra l´ordre de la Generalitat de principis d´aquest any.
El passat mes de març, Turispania sostenia que la resolució de la Generalitat ordenant la reobertura del pas públic no s´ajusta a dret i que paguen un cànon anual per tenir dret a privacitat. També van explicar des de la societat que la concessió del Club de Mar finalitza el 2018. I van afegir que l´edifici es va construir en uns terrenys venuts per l´Ajuntament per fer-hi pisos i que mai havien tingut problemes amb el Ministeri de Medi Ambient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.