Comiat a un home de solucions

Comiat a un home de solucions

Segons Informa El Punt Avui El palau d’esports de Platja d’Aro també va quedar petit en el comiat a Jordi Comas, amb una cerimònia religiosa concelebrada per sis capellans en què també hi va haver paraules d’agraïment del món empresarial gironí, del municipi i de la seva família. Paraules coincidents a destacar l’emprenedoria de l’empresari autodidacta, que va saber créixer “a poc a poc”, amb l’“humanisme” cristià present i solucions per als problemes.

Van ser algunes de les virtuts de Comas que, en l’homilia, va destacar mossèn Salvador Batalla, rector de la parròquia de Santa Susanna i bon amic de l’empresari. Tots dos havien coincidit i treballat plegats durant les dues dècades que el sacerdot va exercir de delegat pastoral de Turisme de la diòcesi gironina. Batalla, però, també va cloure les seves paraules amb un to de reivindicació, desitjant que des d’allà on fos Comas pugui veure “una Catalunya més plena” nacionalment.

El bisbe, Francesc Pardo, no va poder participar en la cerimònia, però va enviar un missatge de condol des de l’assemblea plenària de la Conferència Episcopal que va llegir mossèn Jordi Reixach. Pardo va tenir paraules de dolor i de suport a la família, i va explicar que amb els altres bisbes havien ofert una eucaristia en sufragi de l’ànima de l’empresari.

Entre les més de 2.000 persones que omplien el recinte esportiu, una amplíssima representació política i del sector econòmic i turístic del Baix Empordà i la resta de Catalunya. Els consellers Francesc Xavier Mena i Irene Rigau van encapçalar la delegació de la Generalitat, en què també hi havia Eudald Casadesús. Oriol Pujol i Pere Vila eren els màxims representants de CiU. I tampoc no hi van faltar el president de la Diputació, Jaume Torramadé, i diputats, senadors, alcaldes i regidors de tots els colors polítics. “Tot Catalunya ha vingut a fer costat a la família, Jordi Comas va ser un autèntic pioner i s’ha d’agrair la seva feina al servei de la Costa Brava i del turisme”, va subratllar el conseller Mena.

Pel que fa a agents empresarials, destacava la presència del president de la CEOE, Joan Rossell; el de Pimec, Josep Gonzàlez, i els de les Cambres de Barcelona, Miquel Valls; Sant Feliu, Joan Puig, i Palamós, Xavier Ribera. També la seva junta de la FOEG, que va ajudar a organitzar la cerimònia.

Viu en el record

El secretari de la patronal gironina, David Hugas, va destacar la capacitat de Jordi Comas per trobar complicitats i fer amics, i la seva dedicació per al foment del turisme a la Costa Brava, les comarques de Girona i el país, i va assegurar que la figura de l’empresari continuarà present: “Les persones només moren del tot quan ningú les recorda, i a en Jordi el recordarem sempre”, va dir, adreçant-se a la família i els assistents.

Per la seva banda, l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, en una intervenció molt emocionada, va lamentar que l’adéu d’ahir a la tarda no fos un “a reveure”, i va instar tothom a seguir “el camí de petjades” deixat per la trajectòria de l’hostaler.

Només les peces musicals que van acompanyar alguns instants del funeral van fer distendre la tristor de l’acte. També el llarg aplaudiment general que va cloure la cerimònia, després dels discursos de dos nebots de Comas.

Jordi Díaz, com a portaveu de la família, va agrair que tanta gent hagués fet possible el comiat que el seu oncle mereixia. Va glossar el “tàndem imparable que formava amb la seva dona”, Carme Hospital, i la seva gran implicació amb la família, malgrat les nombroses iniciatives en què participava. La seva neboda Tere també en va lloar valors com “l’esforç, la lluita, l’optimisme, la senzillesa, la superació i l’alt concepte de l’amistat”.

Por i ganes d’armar-se

Jordi Grau / Tura Soler

Por. És el que el que manifesten tenir molts empresaris, sobretot els que viuen en urbanitzacions o en zones allunyades de nuclis urbans, en vista de la mort de Jordi Comas a mans d’un assaltants que el van atacar a casa seva. La mort de Comas ha fet aflorar la sensació d’inseguretat que no existia, camuflada sota estadístiques i dades policials maquillades amb perícia que mai no expliciten prou bé la realitat sobre la presència de lladres que assalten habitatges. La mort de Comas ha fet veure a molta gent que no estan segurs i alguns, obertament, ahir es mostraven partidaris d’armar-se per defensar-se en cas de trobar-se en una situació com la que va patir Comas, que no tenia armes. Tampoc no en van esgrimir cap els assaltants, que el van matar asfixiant-lo al sofà de casa seva, tot i que ell es va resistir aferrissadament i va aconseguir esgarrapar els atacants i arrencar-los ADN, que podria servir per identificar els homicides.

Els Mossos continuen la investigació per trobar els assaltants, tres homes encaputxats que es van endur joies i el contingut de la caixa forta de la casa. Hi destinen molts efectius i moltes hores, però ahir no hi havia constància de cap detenció. Els casos d’assalts violents a cases solen ser de difícil resolució policial i encara és més difícil la condemna judicial. En el cas del banquer andorrà assaltat a Platja d’Aro, els Mossos van fer detencions però el jutjat els va exculpar. I el jutjat acaba d’alliberar dos dels detinguts per l’assalt a la casa d’un hostaler de Roses.

Condemna en el ple municipal i reforç de la seguretat

El ple municipal de Castell-Platja d’Aro va aprovar ahir a la nit una moció de totes les forces polítiques municipals per condemnar el crim de l’empresari i expressar el condol i el suport de la corporació municipal a la seva família. La iniciativa va prosperar per unanimitat.

Els grups, que es van reunir abans de la sessió per consensuar el text, també hi expressen la “voluntat d’ampliar els efectius de la policia local, dins de les possibilitats que permeti la legislació vigent, perquè consideren “prioritari reforçar la seguretat pública i la prevenció dels delictes”.

Després de manifestar “el reconeixement de l’Ajuntament” a Jordi Comas, tot considerant-lo “ciutadà exemplar pel seu amor incondicional al municipi de Castell-Platja d’Aro” i la seva feina, el text expressa la “condemna i repulsa” per l’assalt al seu domicili, diumenge. A banda del compromís d’ampliar la dotació del cos de seguretat local, que ara mateix disposa de 42 agents, els cinc partits del consistori també insten el Departament d’Interior de la Generalitat a “reforçar la presència dels Mossos d’Esquadra” als carrers.

La moció també fa una crida a la “col·laboració ciutadana” amb els cossos de seguretat per prevenir delictes o avançar en la seva resolució, i conclou amb un agraïment a “l’assistència multitudinària i l’escalf donat a la família en l’acte de comiat” de l’empresari, ahir a la tarda, al palau d’esports i congressos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.