L’Alàbriga deixa pas a un hotel de gran luxe

L’Alàbriga deixa pas a un hotel de gran luxe

Segons Informa Radio Sant Feliu Fa uns dies les màquines excavadores enderrocaven el vell Hotel Alàbriga que havia estat un dels destins dels treballadors del Banco Exterior de España i d’altres entitats que es varen anar fusionant amb el pas del temps. L’establiment ja feia anys que estava fora de servei i restava tancat a l’espera de compradors.

Finalment, els inversors que han estudiat les possibilitats per la situació privilegiada, la proximitat de les cales, de la platja de Sant Pol, el camí de ronda i la bellesa paisatgística de l’entorn, s’han decidit a apostar per tal que s’hi construeixi un hotel de gran luxe.

L’alcalde, Joan Alfons Albó, va comentar a la nostra emissora que “la persona que parla amb nosaltres és un senyor de nacionalitat alemanya que ja ha actuat com a promotor a Punta Brava fent habitatges de luxe, contractant empreses de Sant Feliu i que vehicula a través d’ell a una sèrie d’inversors, bàsicament dels països de l’Est que hi volen construir un hotel de gran luxe”.

En aquesta finca hi ha una part afectada per Costes i  això comporta que s’estiguin realitzant les gestions de l’àrea d’urbanisme per superar tots els esculls. Urbanísticament té la seva complexitat, no només l’enderroc sinó l’excavació ja que es necessiten tota una sèrie de permisos perquè hi cal un Pla de Millora Urbana, és a dir, com encaixa amb el seu entorn atès que és una zona sensible i per tant, els serveis d’urbanisme hi treballen.

Actualment, la feina que es fa des d’aquesta àrea, respecte a fa vuit anys, diu l’alcalde  que “és molt més fina, de detall, on es busca treure el suc de moltes més coses. És més tècnica, més meticulosa i, especialment, de gestió urbanística. No n’hi ha prou que l’inversor tingui els diners sinó que és fonamental que urbanísticament ho tinguem ordenat”.

Fruit d’aquesta gestió, fa uns dies, la Comissió d’Urbanisme de Girona ha aprovat definitivament, un plantejament urbanístic que s’ha fet a tres bandes, d’una gran complexitat a través del qual l’hotel S’Agaró Mar (antic Hotel Roca) podrà ampliar el seu nombre d’habitacions.

D’altra banda, i a través d’un anunci detectat pel propi alcalde, no descartava que el Grup Cap Roig, propietaris de l’hotel Cap Roig i Eden Roc entre altres, estiguessin fent algun moviment en la línia de reobrir l’Hotel Bellevue (antic Montjoi) que va adquirir fa uns anys però que està fora de servei i en el qual es varen detectar obres de millora al seu interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.