Comas va lluitar i va arrencar ADN als atacants

Comas va lluitar i va arrencar ADN als atacants

Segons Informa El Punt Avui Els assaltants que van causar la mort de Jordi Comas van deixar poc rastre a l’habitatge de l’empresari que van saquejar. Cap empremta, perquè ja es van ocupar de posar-se guants, i en principi els Mossos tampoc no han pogut trobar cap petjada útil per a una identificació a través del calçat. Una pista clau, però, la pot haver arrabassat la mateixa víctima, que es va resistir aferrissadament als seus atacants i que els hauria arribat a clavar les ungles, amb la qual cosa es va emportar restes de pell i, per tant, ADN, empremta genètica dels agressors. Els especialistes forenses, que ahir van practicar l’autòpsia al cos de l’empresari, han agafat mostres de totes les ungles per enviar-les al laboratori. Sota una ungla, en especial, s’hi va detectar material genètic que es confia que sigui de l’agressor i serveixi per extreure’n la cadena d’ADN, que podria servir per identificar-lo. En l’autòpsia es va detectar que Comas tenia senyals evidents d’haver-se resistit i haver lluitat amb els atacants, i es va determinar, sense cap mena de dubte, que havia mort per asfíxia, quan els lladres el van entaforar contra el sofà. També tenia senyals que denoten que li havien oprimit el pit i que li havien donat diversos cops.

Els investigadors, però, no podran saber si disposen de l’ADN de l’homicida fins que no hi hagi els resultats de les mostres enviades al laboratori. Mentrestant, al carrer, els Mossos continuen pentinant tot Platja d’Aro per trobar alguna pista o algun testimoni que hagués pogut veure res sospitós. I, sobretot, revisen totes les càmeres de seguretat de la zona per si van captar els atacants o algun vehicle que hagués pogut ser l’utilitzat pels assaltants. Entre les càmeres que han revisat hi ha les de l’Ajuntament de Platja d’Aro, situat ben a prop de l’escena del crim. Però en aquestes no s’hi ha detectat cap moviment d’interès per a la investigació. Els Mossos treballen en el visionat de la resta de cintes que han comissat. També estan a l’aguait per si els lladres intenten col·locar o vendre les joies que es van endur de la casa de la víctima.

Els assaltants eren tres homes encaputxats que anaven vestits amb roba negra i que van entrar per una finestra a l’habitatge de Comas, situat al número 15 del carrer Nostra Senyora del Carme. Eren cap a les deu del vespre i van sorprendre Comas al sofà disposat a mirar el debat electoral. El van abordar per l’esquena, en un moment que la seva dona era a la cuina. Els assaltants no anaven armats, cosa que fa pressuposar que no tenien intenció de matar Comas, però el fet que ell es resistís se suposa que els va fer reaccionar de manera violenta contra l’empresari. La seva dona, Carme Hospital, va ser obligada a obrir la caixa forta i els lladres la van colpejar i la van deixar lligada amb dues corbates del seu home i el cable d’un auricular. Hospital, que va tardar gairebé una hora a poder-se deslligar i demanar ajut, és la principal testimoni i ha pogut aportar alguns detalls sobre els atacants. Quan es dirigien a les víctimes ho feien en castellà i quan parlaven entre ells ho feien en una llengua que Hospital va identificar com a àrab.

Es dóna la circumstància que fa uns vint dies Jordi Comas va ser abordat per tres homes, també encaputxats i vestits amb roba fosca, que l’esperaven dins el jardí en el moment que ell entrava a casa seva. En aquella ocasió, Comas també es va resistir i els lladres li van entaforar un mocador a la boca per fer-lo callar, però no van aconseguir accedir a la casa, ja que, tot i que el van empènyer per obligar-lo a entrar, en el moment que va obrir la porta va sonar l’alarma i això els va fer desistir. No es descarta que els assaltants siguin els mateixos que diumenge al vespre van accedir a la casa i van acabar matant Jordi Comas, emblemàtic empresari i hoteler que actuament presidia la FOEG (Federació d’Organitzacions Empresarials Gironines) i un home que era tot un emblema per a la promoció turística de la Costa Brava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.