Mor de bocaterrosa al sofà

Mor de bocaterrosa al sofà

Segons Informa El Punt Avui El reconegut empresari Jordi Comas Matamala, que des del 2009 ocupava la presidència de la patronal gironina FOEG, va morir diumenge durant un assalt a casa seva, situada al número 15 del carrer Nostra Senyora del Carme de Platja d’Aro. Tres encaputxats vestits amb roba fosca i que no anaven armats van entrar a les deu de la nit a l’habitatge a través d’una de les finestres que donen a la part del darrere. Comas, de 67 anys, i la seva esposa, Carme Hospital, feia poc que havien acabat de sopar. Ell era al menjador mirant la tele, on esperava que comencés el debat electoral. Quan els delinqüents van irrompre en aquesta sala, van abordar per l’esquena la víctima, que estava asseguda al sofà. La seva dona en aquell moment era a la cuina i va sentir que el seu marit feia un fort sospir. Estranyada per aquesta manera de respirar, va tornar cap on era Comas. Mentre s’hi dirigia, un dels individus la va immobilitzar, si bé ella va poder veure que els altres dos còmplices estaven al damunt del seu espòs. La víctima estava col·locada al sofà de bocaterrosa i les primeres hipòtesis indiquen que els lladres la van asfixiar amb uns coixins. L’autòpsia, però, haurà de determinar si aquesta va ser la causa de la mort o si l’empresari va tenir un atac de cor degut a l’espant per la brutal situació.

Encara que se sospita que els delinqüents són magrebins, perquè, segons la dona assaltada, entre ells parlaven en àrab, i que durant el robatori se’ls adreçaven en castellà, la policia no descarta cap hipòtesi. Anaven repetint: “Volem diners, volem diners!” Per aquest motiu, van agafar la propietària i la van obligar a conduir-los a la caixa forta. Van anar al despatx, li van fer obrir la caixa, van sostreure els diners que hi havia a dins i també es van emportar joies del dormitori. Van actuar amb molta violència contra Hospital, ja que la van insultar, li van propinar diverses plantofades a la cara i li van ocasionar contusions al front. Abans de marxar, a més, la van lligar. Li van enrotllar els canells amb els fils d’un audiòfon que li van arrencar a Comas, la van fer seure en una cadira i li van subjectar els braços als barrots amb dues corbates que eren de la víctima.

Quan els lladres van fugir, la dona va poder agafar un ganivet que tenia a prop, perquè abans de l’assalt havia menjat un tall de formatge, i, al cap d’una hora, va aconseguir deslligar-se. Va alertar els Mossos d’Esquadra i va trucar a la seva germana, que també viu a Platja d’Aro. A part dels agents, hi van acudir dues ambulàncies del SEM, però els sanitaris no van poder fer res per salvar la vida a Comas. Per la seva banda, els efectius de la policia científica van dur a terme la inspecció ocular de la casa, el jardí i els voltants. Van examinar les papereres que hi ha just al davant del domicili pel costat que dóna a primera línia de mar, van recollir les imatges de càmeres –una pertany a un hotel proper que està en construcció–, van acordonar una zona de gronxadors i un arbre on van trobar una clau mig amagada al tronc per veure si té alguna relació amb el succés. En aquest sentit, el cap dels Mossos a la demarcació, Joaquim Belenguer, va manifestar que s’investigarà el cas “enèrgicament” i que arribaran “fins a les últimes conseqüències”. També va anunciar que hi haurà més dispositius policials a les carreteres, es patrullarà més i es faran més accions de vigilància a les comarques gironines, i especialment a Platja d’Aro. Una major contundència que, segons el comissari, es deu a la particularitat d’aquest tràgic episodi, ja que “és excepcional que un robatori acabi amb la mort del propietari de l’habitatge”.

Havia estat objecte d’un intent de robatori feia 15 dies

Les primeres investigacions indiquen que els autors de l’assalt mortal podrien ser els mateixos que fa quinze dies van protagonitzar un robatori frustrat a casa de Jordi Comas. En aquell cas, l’empresari també va ser abordat per tres encaputxats que, com ahir, no anaven armats. L’intent d’assalt va tenir lloc a les vuit del vespre, quan la víctima va arribar al seu domicili. Anava sol, els lladres l’esperaven a dins del jardí, se li van tirar al damunt just a l’entrada i, durant tot l’episodi, Comas només va sentir com pronunciaven una sola paraula. El van colpejar i va caure a terra. Després, li van exigir la clau. Quan estaven a punt d’entrar, però, la víctima es va resistir, es va disparar l’alarma, els sospitosos es van espantar
i van fugir corrents.

L’empresari havia admès que aquell succés l’havia deixat atemorit i que havia decidit amb la seva esposa instal·lar un sistema d’alarma exterior. D’altra banda, justament ahir el matrimoni començava vacances i volien marxar amb cotxe a Madrid i quedar-s’hi dos dies.

Quan diumenge va succeir el fatídic robatori, dins l’immoble també hi havia un masover. L’home, que fa quaranta anys que resideix a la planta baixa, s’encarrega de fer tasques de manteniment. Molt afligit, va relatar ahir que estava mirant la fórmula 1 a la televisió i no va sentir absolutament res de l’assalt a Comas. La cerimònia d’enterrament se celebrarà demà a les quatre de la tarda a Platja d’Aro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.