Mots encreuats per a una bona temporada

Mots encreuats per a una bona temporada

Segons Informa El Punt Avui Un veí de Castell d’Aro, Josep Cros, ha passat els dos darrers anys fent voltes a uns mots encreuats colossals, amb una quadrícula de 113 línies per 113 columnes. En total, 12.769 caselles on ha encabit 4.984 paraules i 81 refranys.

Feia temps que jugava a fer mots encreuats, però de mica en mica es va anar engrescant a ampliar la quadrícula. “Al final ho vaig deixar córrer una temporada perquè no trobava manera d’imprimir-los”, explica. Entre una cosa i l’altra, però, s’ha passat més de dos anys perquè totes les files i les columnes quadressin.

Un dia va contactar amb Àngel Iglesias, voluntari del centre cívic, perquè l’ajudés a corregir el conjunt, cercar totes les definicions (gairebé un any i mig) i endreçar el conjunt. Finalment, Sònia Sánchez va ser l’encarregada d’informatitzar la quadrícula manuscrita (sis mesos posant caselles de costat) i de trobar un lloc on l’imprimissin en làmines prou grosses per ser llegibles però no massa per poder-les enviar per correu.

“No crec que hi hagi ningú que el resolgui en una sola setmana”, desafia Cros, que justifica l’ús del castellà per als mots encreuats perquè en català els dígrafs compliquen la feina quan la quadrícula s’eixampla i no se’n sortia. Ara, però, el seu trencaclosques particular és distribuir el passatemps. Té l’opció d’editar-lo i distribuir-lo entre qui li faci l’encàrrec, enrotllat en tubs similars als que es fan servir per transportar plànols. Està acabant d’estudiar les tarifes postals, però Iglesias també posa sobre la taula l’opció que una editorial especialitzada s’interessi pel projecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.